Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Επαναλειτουργούν τα χειρουργεία στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Από αύριο το πρωί επαναλειτουργούν τα χειρουργεία στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης, η λειτουργία των οποίων είχε διακοπεί πριν από δέκα ημέρες, για τη μεταστέγασή τους στον 3ο όροφο που ανακαινίστηκε.

Αυτήν τη στιγμή στο Παναρκαδικό λειτουργούν τρεις χειρουργικές αίθουσες, μια οφθαλμολογική, μία διουρηθρική και μία σηπτική αίθουσα, ενώ αναμένεται να λειτουργήσουν άλλες δύο μόλις εξοπλιστούν με τα απαραίτητα μηχανήματα.

Με δηλώσεις της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η διοικήτρια του νοσοκομείου Ελένη Σιουρούνη σημείωσε ότι η διαδικασία εξοπλισμού των χειρουργείων έχει μπλοκαριστεί από τις αρχές του 2010, λόγω παράτυπων ενεργειών τής τότε διοίκησης του νοσοκομείου, που είχαν ως αποτέλεσμα να απενταχθεί από το Γ' ΚΠΣ η προμήθεια ύψους 2,5 εκ. ευρώ.

Η υπόθεση ελέγχθηκε από το Σώμα Ελεγκτών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας και το πόρισμα έχει διαβιβαστεί στην εισαγγελία Τρίπολης, από τον Μάρτιο του 2010, προκειμένου να ελεγχθεί για τυχόν ποινικές ευθύνες της τότε διοίκησης. Από τότε κι ως σήμερα δεν υπάρχει εξέλιξη, στην υπόθεση, παρά το γεγονός ότι όπως αναφέρει η κ. Σιουρούνη έχει πιέσει με επιστολή της τόσο τη διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, όσο και την Εισαγγελία Τρίπολης, για την κατ' εξαίρεση εξέταση της υπόθεσης λόγω της σοβαρότητας του θέματος.

Σημειώνεται ότι από την ελεγχόμενη διαγωνιστική διαδικασία της προμήθειας του χειρουργικού εξοπλισμού, έχουν φτάσει στο Παναρκαδικό νοσοκομείο, μηχανήματα αξίας 1.650.000 ευρώ από διάφορες εταιρείες, τα οποία δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το νοσοκομείο και βρίσκονται αποθηκευμένα, γιατί δεν έχουν επίσημα παραληφθεί.

Παράλληλα, κάποιες από τις προμηθεύτριες εταιρείες έχουν ξεκινήσει αγωγές κατά του νοσοκομείου και έχουν προβεί σε κατασχέσεις λογαριασμών του, με κίνδυνο να προσφύγουν και οι υπόλοιπες εταιρείες στη Δικαιοσύνη, μπλοκάροντας τη λειτουργία του Παναρκαδικού νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...