Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Μεϊμαράκης: Οι κοινοβουλευτικοί κανόνες δεν παραβιάζονται

Με την παρουσία του Προέδρου  της Βουλής των Ελλήνων Ευαγγέλου Μειμάρακη , του  βουλευτή  Αργολίδας Ιωάννη Αδριανό, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Αναστάσιου Χειβιδόπουλου, του δημάρχου Επιδαύρου Κωνσταντίνου Γκάτζιου του δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτριο Καμπόσο,  των τοπικών και στρατιωτικών αρχών του νομού τελέσθηκε η Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, για την συμπλήρωση 191 χρόνων από την πρώτη Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων στην Επίδαυρο.

Κατόπιν οι επίσημοι με πομπή πήγαν στην αναθηματική στήλη της Α’ Εθνοσυνέλευσης στην ομώνυμη πλατεία , όπου τελέσθηκε η Επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους . Στο τέλος ακολούθησαν τοπικοί χοροί της Αργολίδας.

Κατά την διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου,  βουλευτής  της Χρυσής Αυγής απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της βουλής του είπε "Για Εθνική Ανεξαρτησία δεν είπατε τίποτα ,ντροπή σας".

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν έδωσε συνέχεια και η πρόκληση πέρασε απαρατήρητη.


Η απάντηση Μεϊμαράκη για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου

Απάντηση σε όσους προκάλεσε δυσφορία η κατάθεση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος πέντε Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Μιλώντας από την Επίδαυρο, όπου βρέθηκε για τον εορτασμό της 191ης επετείου της Α΄ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων, είπε πως “η κυβέρνηση έχει τη νομοθετική πρωτοβουλία. Ο κανονισμός τηρείται απολύτως, με ευλάβεια και νομίζω ότι οι κοινοβουλευτικοί κανόνες δεν παραβιάζονται. Από ΄κει και πέρα αν κάποιες πολιτικές παρατάξεις ή κάποιοι συνάδελφοι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να δώσει περισσότερο χρόνο στη συζήτηση αυτών των νομοσχεδίων είναι θέμα προσωπικό και όχι παραβίασης του κανονισμού.”

Σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ και πόσες κάλπες θα τοποθετηθούν στη Βουλή, ο Ε. Μεϊμαράκης είπε ότι αυτό θα το αποφασίσει η διάσκεψη των προέδρων την Τρίτη και εμφανίστηκε αισιόδοξος για ομοφωνία μεταξύ των κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...