Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Το Hellenic Relief σε Καλάβρυτα, Πάτρα και Ναύπακτο

Το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης (Hellenic Relief Foundation) από τη Νέα Υόρκη επεκτείνει την αλληλεγγύη του και στην ελληνική επαρχία χωρίς βεβαίως να εγκαταλείπει τη διανομή τροφίμων στις άπορες αθηναϊκές οικογένειες.

Έτσι την Κυριακή 13 Ιανουαρίου αντιπρόσωποι του Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης, επισκέφθηκαν τα Καλάβρυτα, την Πάτρα και τη Ναύπακτο και παρέδωσαν δυόμισυ τόνους τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Στην αποστολή συμμετείχαν ο Στέλιος Τακετζής μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Hellenic Relief Foundation που επισκέπτεται την Ελλάδα απο τη Νέα Υόρκη καθώς και η Μαρία Σιούρδη σπο τον Σύλλογο φίλων του Ιδρύματος αστέγων που συντονίζει τους εθελοντές του Ιδρύματος στην Ελλάδα.

Στη Καλάβρυτα έγινε παράδοση 500 περίπου κιλών τροφίμων και άλλων ειδών στο Καλλαμανοπούλειο γηροκομείο. Παρών ήταν ο διευθυντής του Γηροκομείου Βασίλης Ζήσιμος. Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Ζήσιμου το γηροκομείο που ανήκει στην Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας φιλοξενεί 72 τροφίμους και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα καθώς τα ασφαλιστικά ταμεία δεν πιστώνουν νοσήλεια καθώς επίσης έχουν μειωθεί και οι δωρεές περίπου 85 % . Το Γηροκομείο έχει έξοδα 100,000 ευρώ τη μήνα. Οι αντιπρόσωποι του Hellenic Relief εξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και εντυπωσιάστηκαν απο την καθαριότητα και την άρτια οργάνωση.

Στην Πάτρα παραδόθηκαν 100 δέματα με ξηρά τροφή σε άπορες οικογλενειες απο τις εγκαταστάσεις του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου. Το Hellenic Relief υποδέχθηκε ο δήμαχος της πόλης Γιάννης Δημαράς και ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Θεοχάρης Μασσαράς. O κύριος Δήμαρχος δήλωσε πως στη Πάτρα υπάρχει μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, περίπου 70,000 δημότες ζουν κάτω απο το όριο της φτώχειας, ενώ η ανεργία στους νέους πλησιάζει το 60 %.

Στη Ναύπακτο που ηταν και ο τελευταίος σταθμός την αντιπροσωπεία υποθέχτηκε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουλές καθώς και ο ομογενείς απο τις Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν επαναπατρισθεί στη Ναύπακτο. Παρεδόθηκαν 50 δέματα με ξηρά τροφή σε άπορες οικογένειες. Ο δήμαρχος δήλωσε πως υπάρχουν 150 περίπου οικογένειες στην περιοχή που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο εκπρόσωπος του Hellenic Relief Foundation εξέφρασε στο τέλος της επίσκεψης ευχαριστίες τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων Πατρών και Ναυπακτίας για την αρτια οργάνωση και την πιστοποίηση των παραληπτών. Δήλωσε επίσης ότι ελπίζει η ανάγκη βοήθειας να εκλίψει αλλα όσο υπάρχει ανάγκη η ομογενεια θα βρίκεται συμπαραστάτης και αρωγός στα αδέλφια μας που περνούν δύσκολες καταστάσεις. Την Πέμπτη το Hellenic Relief Foundation θα παραδόσει τρόφιμα στην Αθήνα στις εγκαταστάσεις του Μερόπειου φιλανθρωπικού Ιδρύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...