Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Παρέμβαση Ν. Νικολόπουλου στον Υπουργό Υποδομών για Καστελλόκαμπο και Μποζαϊτικα

Μετά από παρέμβαση του βουλευτή Αχαΐας και Τομεάρχη Εργασίας της Ν.Δ. Νίκου Νικολόπουλου, θα συναντηθούν άμεσα με την Υπουργό Υποδομών κ. Βορίδη, οι εκπρόσωποι των Εκπολιτιστικών Συλλόγων του Καστελλοκάμπου και των Μποζαϊτίκων, προκειμένου να του εκθέσουν την απειλή απομόνωσης των δύο συνοικιών, από τον σχεδιαζόμενο αποκλεισμό του κόμβου της Διγενή Ακρίτα.

Ο κ. Νικολόπουλος επισκέφτηκε χθες τα γραφεία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου του Καστελλοκάμπου, και αφού άκουσε τους εκπροσώπους των κατοίκων της περιοχής, ενημέρωσε επί τόπου τηλεφωνικά τον Υπουργό Υποδομών.

Μάλιστα μετά την ενημέρωση, ο κ. Βορίδης απηύθυνε πρόσκληση στον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστελλοκάμπου Γιάννη Κανελλόπουλο, με τη χαρακτηριστική φράση «σας περιμένω άμεσα στην Αθήνα».

Όπως ενημέρωσαν τον Βουλευτή οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνικών, στο πλαίσιο της επαναπροκήρυξης της ολοκλήρωσης της εισόδου της πόλης, σχεδιάζεται ο αποκλεισμός του κόμβου της Διγενή Ακρίτα (διασταύρωση Toyota), κάτι που θα οδηγήσει επί της ουσίας σε αποκλεισμό τις δύο περιοχές, από τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της πόλης.

Ο σχεδιασμός προβλέπει την εκτροπή της κίνησης στην πάροδο Πολυκάστης, από την οποία όμως ούτε λεωφορεία μπορούν να περάσουν, ούτε πυροσβεστικά οχήματα, ούτε φορτηγά αυτοκίνητα, για την τροφοδοσία των επιχειρήσεων της περιοχής.

Οι κάτοικοι έχουν στα χέρια τους επιστολές διαμαρτυρίας των ξενοδοχείων και των επιχειρήσεων της περιοχής, την υπ’ αριθμόν 1/449-23/04/2008 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, που ζητά να παραμείνει ως έχει η οδός Διγενή Ακρίτα, αλλά και την πρόταση του εκπροσώπου της ΠΑΘΕ κ. Λάμπρου, η οποία προβλέπει μετά τις αναγκαίες ρυθμίσεις να παραμένει ως έχει ο κόμβος της Διγενή Ακρίτα, χωρίς να αποκλειστεί η περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...