Κυριακή 15 Απριλίου 2012

"Πράσινη" ανάπλαση για την Τρίπολη


Μία διαφορετική "πράσινη" εικόνα θα αποκτήσει η Τρίπολη μέχρι το τέλος της χρονιάς, καθώς η δημοτική Αρχή έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες για τη μεγαλύτερη ανάπλαση που έχει επιτελεστεί ποτέ στην ιστορία της πόλης.
Ταυτόχρονα προχωρά στη δημιουργία αστικού βιολογικού λαχανόκηπου για τους πολίτες.

Αντικείμενο της ανάπλασης είναι η αναμόρφωση μιας επιφάνειας που αγγίζει συνολικά τα 12.500 τετραγωνικά μέτρα και η οποία σήμερα καλύπτεται από άσφαλτο και τσιμέντο, ακριβώς στο κέντρο της πόλης, δηλαδή στην πλατεία Πετρινού αλλά και σε δύο από τις πιο εμπορικές οδούς, την Εθνικής Αντιστάσεως και την Τάσου Σεχιώτη.

Η αποπεράτωση της ανάπλασης θα έχει μεγάλα οφέλη για το αστικό περιβάλλον της αρκαδικής πρωτεύουσας και αναμένεται να βελτιώσει αισθητά το βιοτικό επίπεδο των πολιτών της.

Πέρα από την αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της Τρίπολης, η πεζοδρόμηση των κεντρικών οδών και η ανάπλαση της πλατείας αποσκοπεί στην ανάπτυξη μιας νέας κουλτούρας αστικής κινητικότητας που θα αποκλείει τα Ι.Χ., προκρίνοντας την κυκλοφορία πεζή αλλά και με ποδήλατο.

Σύμφωνα με τη Real News θα υπάρξουν φυτεύσεις περισσότερων από 20 δένδρων ενώ θα τοποθετηθεί μια νεροσυρμή, ένα επίμηκες συντριβάνι με συνεχώς τρεχούμενο νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...