Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

90 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή - Μνημόσυνο στη Νέα Κίο

Την Κυριακή 19 Αυγούστου 2012 στον Ιερό Ναό της Θεομάνας στη Νέα Κίο, οι τοπικοί φορείς διοργανώνουν μνημόσυνο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 90 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.

Η επιμνημόσυνη δέηση θα ψαλεί μετά τη Θεία Λειτουργία, στην οποία έχει κληθεί να ιερουργήσει ο επίσκοπος Επιδαύρου, κ. Καλλίνικος.

Θα μιλήσει ο τέως δήμαρχος Νέας Κίου κ. Γιώργος Μανινής με θέμα : "90 χρόνια από την καταστροφή του 1922"

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον της Νέας Κίου.

Πριν από 10 χρόνια, (2002), στη Νέα Κίο πραγματοποιήθηκαν τετραήμερες εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. Το πρόγραμμα περιλάμβανε : Ομιλία του Σαράντου Καργάκου στο Πνευματικό Κέντρο για τη Μικρασιατική Καταστροφή, συναυλία με τη Δόμνα Σαμίου στην παραλία μας, συναυλία με τον Χρόνη Αηδονίδη στην παραλία μας και μια καταπληκτική παράσταση επίσης στην παραλία μας με συμμετοχή όλων των φορέων της Νέας Κίου (ακόμα και των ψαράδων με τις βάρκες τους) που είχε τίτλο "Η Μικρασία της καρδιάς μου έχει πάντα φως". Όσοι συμμετείχαν αλλά και όσοι παρακολούθησαν την παράσταση την θυμούνται με συγκίνηση. Δυστυχώς ήταν μία παράσταση που δόθηκε μία και μόνη φορά και δεν μαγνητοσκοπήθηκε (απ' όσο ξέρω τουλάχιστον). Παρακαλούνται όσοι έχουν (αν έχουν) φωτογραφικό υλικό από αυτή την παράσταση, να μας το κοινοποιήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...