Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Ναύπλιο: ίδρυση κοινωνικού φαρμακείου

Έκτακτη συνάντηση με τους φαρμακοποιούς του δήμου Ναυπλιέων, είχε σήμερα ο δήμαρχος της αργολικής πρωτεύουσας, Δημήτρης Κωστούρος, με αφορμή την κινητοποίηση που ξεκίνησαν οι φαρμακοποιοί της Αργολίδας, στις 16 Αυγούστου, με αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Ο δήμαρχος Ναυπλίου ζήτησε από τους φαρμακοποιούς να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο, ώστε να μην στερηθούν τα φάρμακά τους οι πολίτες, που αδυνατούν να καλύψουν το σύνολο του κόστους της αγοράς των φαρμάκων που έχουν ανάγκη.

Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί τον διαβεβαίωσαν ότι το κάνουν, ήδη, παρά τη δύσκολη οικονομική τους κατάσταση και υποσχέθηκαν ότι θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο αρωγής, στο πλαίσιο, πάντα, των οικονομικών τους δυνατοτήτων.

Παράλληλα, ο κ. Κωστούρος ενημέρωσε τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου σχετικά την πρόθεσή του να ξεκινήσει τις ενέργειες που απαιτούνται για την ίδρυση και λειτουργία κοινωνικού φαρμακείου, ενώ ζήτησε τη συμπαράσταση και την ενεργή στήριξη όλων των φαρμακοποιών του δήμου.

Το αίτημά του βρήκε ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση από την πλευρά των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αργολίδας, αφού δεσμεύτηκαν να στηρίξουν τον νέο θεσμό, με όλες τους τις δυνάμεις.

Εν τω μεταξύ, από σήμερα διέκοψαν την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί της Αρκαδίας και οι ασφαλισμένοι πληρώνουν κανονικά στο σύνολο του κόστους τη φαρμακευτική δαπάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...