Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Νικολόπουλος: Οφείλουμε να πράξουμε με όσα μάθαμε από την 17η Νοεμβρίου 1974

Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου ο Βουλευτής Αχαίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος από την Νάπολη που βρίσκεται συμμετέχοντας στις εργασίες της ΡΑΜ 'έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τα προηγούμενα 37 χρόνια αντιμετωπίζαμε την 17η Νοεμβρίου με μία απολογιστική διάθεση. Επιστρέφαμε στο 1974, επιθυμώντας να τιμήσουμε την ιδέα και τις πράξεις όσων αισθανόντουσαν και έπρατταν ως ελεύθεροι. Επιστρέφαμε στην 17η Νοεμβρίου 1974 αναζητώντας διδάγματα, επιδιώκοντας να μην ξεχάσουμε τον συμβολισμό της.

Σήμερα, την 17η Νοεμβρίου 2011, δεν έχουμε χρόνο για απλές αναφορές στο παρελθόν. Δεν έχουμε χρόνο για στείρες συζητήσεις και για επικήδειους ιδεών και πράξεων.

Σήμερα, 17 Νοεμβρίου 2011, έχουμε υποχρεώσεις: Να αποδείξουμε πως τα μαθήματα της αντίστοιχης ημέρας του 1974 τα μάθαμε και τα μάθαμε καλά. Να αποδείξουμε πως οι θυσίες όλων των ελεύθερων στην σκέψη και στην πράξη δεν είναι ανάμνηση, είναι ζωντανή πρακτική.

Σήμερα, 17 Νοεμβρίου 2011, οφείλουμε να πράξουμε με όσα μάθαμε από την 17η Νοεμβρίου 1974.

Τέρμα τα λόγια. Είμαστε υποχρεωμένοι να πράξουμε άμεσα, με την ορμή και τα διδάγματα του 1974, για να δώσουμε στην Ελλάδα αυτά που απαιτεί από εμάς.

Εθνική Αξιοπρέπεια, Εθνική Ακεραιότητα, Εθνικό Μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...