Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Εκσυγχρονίζεται ο παλαιός σιδηροδρομικός σταθμός της Κορίνθου

04750 - Khorintus -
Image by xiquinhosilva via Flickr
Έκταση περίπου 25 στρεμμάτων παραχωρήθηκε για χρήση στο δήμο Κορινθίων από την ΓΑΙΑ ΟΣΕ με σκοπό την αξιοποίηση και αναβάθμιση της περιοχής. Τα εν λόγω στρέμματα περιβάλλουν τον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Ο δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός τόνισε ότι η Κόρινθος θα γυρίσει σελίδα αξιοποιώντας έναν κεντρικό και σημαντικό χώρο στο κέντρο της πόλης που βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια υποβαθμισμένη περιοχή, η οποία σε πρώτη φάση θα διαμορφωθεί κατάλληλα για να γίνει προσβάσιμος ο χώρος στους πολίτες. Πρόσθεσε, επίσης ότι θα απομακρυνθούν τα πολλά βαγόνια, τα οποία αποτελούν εστία μόλυνσης καθώς και χώρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών και θα παραμείνουν αυτά που έχουν ιστορική αξία.

Επιπλέον, ανέφερε πως ο μαντρότοιχος που περικλείει τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό θα κατεδαφιστεί για να αναδείξει σε πόλο έλξης των Κορινθίων τον ενιαίο αναβαθμισμένο χώρο του σταθμού.

«Η αξιοποιήσιμη έκταση του σιδηροδρομικού σταθμού, θα μπορέσει να αποτελέσει μαζί με τα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου που περιλαμβάνει και τον χώρο του λιμανιού, μια αναβαθμισμένη και μελετημένη σύνθεση ενός ενιαίου χώρου, που θα είναι σε θέση να αλλάξει την φυσιογνωμία του κέντρου της Κορίνθου, προσφέροντας δυνατότητες για αναψυχή, τουρισμό, εμπορική δραστηριότητα και αθλοπαιδιές», τόνισε ο κ. Πνευματικός.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...