Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Πρώην υπάλληλος τράπεζας βρέθηκε κρεμασμένος

Νεκρός βρέθηκε σε ερημική τοποθεσία της Κορινθίας πρώην υπάλληλος της Αγροτικής τράπεζας, ο οποίος είχε εξαφανιστεί εδώ και έξι μήνες.

Σε εξέλιξη ήταν έρευνα για υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού από την τράπεζα.


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 

Σε ποιες περιοχές χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Σε πολλές περιοχές της χώρας χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες. 

Διαβάστε τη λίστα, ανά περιοχή και... πάρτε τα μέτρα σας!

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Περιοδεία Φ. Κουβέλη στην Αρκαδία

Περιοδεία στην Αρκαδία θα πραγματοποιήσει την Τρίτη ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

-Στις 10:00 πμ συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητή Θ. Παπαθεοδώρου και ομάδα Καθηγητών στα γραφεία της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

-Στις 11:00 πμ συνάντηση με τον Δήμαρχο Τρίπολης Ι. Σμυρνιώτη και Δημοτικό Συμβούλιο και ενημέρωση για τα προβλήματα του Δήμου.

-Στις 11:30 πμ συνάντηση με το Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη και παρουσίαση προτάσεων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

-Στις 12:30 μμ συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης.

-Στις 13:30 μμ συνάντηση στην αίθουσα του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης με Δ.Ε. Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου, Δ.Σ. Επιμελητηρίου Αρκαδίας, ΟΕΒ Αρκαδίας και Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης.

-Στις 18:00 μμ συνάντηση στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας με την διοίκηση του ΕΚΑ, το τοπικό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ και φορείς των εργαζομένων στη ΔΕΗ, στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, στην εκπαίδευση, στους ΟΤΑ κ.λ.π

-Στις 19:00 μμ συνάντηση με μέλη και φίλους της ΔΗΜΑΡ Αρκαδίας.

-Στις 20:30 μμ ομιλία στο αμφιθέατρο του Αποστολοπουλείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Τρίπολης.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Έβαλαν «λουκέτο» οι φυλακές Κορυδαλλού, Χαλκίδας, και Τρίπολης

- Οι φυλακές δεν χωράνε άλλους κρατούμενους
- "ΚΛΕΙΣΑΜΕ!!!!" γράφουν στο έγγραφο τους οι διευθυντές των φυλακών
- Δείτε το έγγραφο που έστειλαν στους αρμόδιους
- Στα πρόθυρα "λουκέτου" κι άλλα σωφρονιστικά καταστήματα
- Την Τρίτη στη Βουλή θα συζητηθούν τα μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών


Για πρώτη φορά από την σύσταση του ελληνικού κράτους, έβαλαν «λουκέτο» οι φυλακές Κορυδαλλού, Χαλκίδας, και Τρίπολης λόγω του ασφυκτικού υπερπληθυσμού τους.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

To συγκινητικό γράμμα της Μαρίας που «έφυγε» στα 23 της από νευρική ανορεξία

Σαράντα ημέρες μετά τον άδικο χαμό της 23χρονης Μαρίας από την Πάτρα που έπασχε από νευρική ανορεξία δόθηκε στη δημοσιότητα το συγκινητικό γράμμα που έγραψε λίγο πριν ξεψυχήσει.

Στο γράμμα, η Μαρία ευχαρίστησε όχι μόνο τη μητέρα της αλλά και όλους όσους στάθηκαν στο πλευρό της στη μεγάλη της περιπέτεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ

Συλλήψεις επιχειρηματιών για χρέη σε Πάτρα, Θέρμο, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Σε έξι συλλήψεις προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές σε όλη τη χώρα, ατόμων που χρωστούσαν στο Δημόσιο.

Στην Πάτρα συνελήφθη το μεσημέρι ένας 55χρονος, εκδότης τοπικής εφημερίδας, ο οποίος χρωστούσε 644.115,71 ευρώ.
Στην ίδια πόλη συνελήφθη επίσης ένας 27χρονος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου. Σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 281.958,15 ευρώ.

Ανατίναξαν σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στην Πάτρα

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τη νύχτα σε κλαμπ φίλων του Παναθηναϊκού στην οδό Σαχτούρη στο κέντρο της Πάτρας, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες υλικές ζημιές στο σημείο, καθώς και σε διαμερίσματα, αυτοκίνητα και δίκυκλα. 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ναύπλιο: Ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην Αργολίδα, με 19 συλλήψεις

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε τις βραδινές ώρες, μία ακόμη ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην Αργολίδα, κατά τη διάρκεια της οποίας, ελέγχθησαν μεγάλος αριθμός ατόμων και οχημάτων, ενώ προσήχθησαν πενήντα επτά άτομα και συνελήφθησαν δεκαεννέα.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

VIDEO: Ατρόμητος- Αστέρας Τρίπολης 0-1

Σε... ανώμαλη προσγείωση, μετά τη μεγάλη πρόκριση επί του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο, μέσα στην Τούμπα, υποχρέωσε τον Ατρόμητο ο Αστέρας Τρίπολης.

Το γκολ του Μπαρτολίνι στο ξεκίνημα της αναμέτρησης χάρισε τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη στο συγκρότημα του Σάκη Τσιώλη, που προερχόταν από την ήττα στο Καυτανζόγλειο από τη Δόξα Δράμας.



ΣΑΛΟΣ ΣΤΟ ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ: Καθηγητής έβγαλε σημειώσεις και τις πουλούσε… 6 ευρώ

Τι συμβαίνει με την περίπτωση καθηγητή σε μία από τις πιο γνωστές Σχολές ΑΤΕΙ της Πάτρας;

Διότι τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι συζητήσεις και τα σχόλια για... ευκαιριακό χρήμα. Κι αυτό με βάση πληροφορίες αναφορικά με περίπτωση σημειώσεων οι οποίες εκδόθηκαν σε σι ντι και ζητήθηκε από σπουδάστριες να πληρώσουν, όταν το σύστημα προβλέπει άλλους τρόπους για το μοίρασμα της ύλης και μάλιστα ανέξοδους.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Λέχαιο Κορινθίας : 85χρονη Κάηκε ζωντανή στο σπίτι της

Για άγνωστο λόγο ξέσπασε πυρκαγιά στο σπίτι μιας 85χρονης γυναίκας στο Λέχαιο Κορινθίας με αποτέλεσμα δυστυχώς να βρει τραγικό θάνατο.

Η φωτιά προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές και στο σπίτι και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση.

Για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη προανάκριση.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Αστυφύλακας εμπρηστής συνελήφθη στη Μάνη!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνδρες της Ασφαλείας Σπάρτης, όταν βρήκαν έναν συνάδελφό τους μέσα στο ΙΧ που καταδίωκαν για να συλλάβουν τους εμπρηστές δυο αυτοκινήτων στην περιοχή Κότρωνα της Ανατολικής Μάνης!
 

Δημόσιοι υπάλληλοι με καταθέσεις... εκατομμυρίων ευρώ

Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν σε πολλούς δημοσίους υπαλλήλους των οποίων οι τραπεζικοί λογαριασμοί ήταν φουσκωμένοι με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία και δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν, ύστερα από ελέγχους των επιθεωρητών του ΣΔΟΕ.

Από την άρση τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου, όπως αναφέρει το news247.gr οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης εντόπισαν το αστρονομικό ποσό των 8 εκατ. ευρώ στους οικογενειακούς λογαριασμούς δικαστικής υπάλληλου του Πρωτοδικείου Αθηνών. Επίσης υπάλληλος δασαρχείου Αιγαίου είχε καταθέσεις ύψους 1 εκατ. Ευρώ, ενω προϊστάμενος πολεοδομίας δυτικής Ελλάδας είχε σε καταθέσεις 600.000 ευρώ.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ηλεία: Ο ληστής φόρεσε κοστούμι και... έκανε νέο ξεκίνημα!

Ένας 37χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς στην Βάρδα Ηλείας, με την κατηγορία ότι εξαπατούσε  ηλικιωμένους. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 37χρονος έβρισκε ηλικιωμένα άτομα, στα οποία προφασιζόταν ότι είναι γνωστός συγγενικών τους προσώπων. 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Αρνήθηκε να «δέσει» στην Πύλο το πλοιάριο με περίπου 100 μετανάστες

Αγνόησε ο καπετάνιος πλοιαρίου με περίπου 100 μετανάστες τις υποδείξεις του Λιμεναρχείου και αντί να κατευθυνθεί στο λιμάνι της Πύλου ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το βράδυ εκ νέου την πορεία του με προορισμό την Ιταλία.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

«Μετέωρος» ακόμα ο ιστορικός Ναός της Παντάνασσας

«Ο Ιερός Ναός της Παντάνασσας αποτελεί έμβλημα για την πόλη της Πάτρας, αλλά οι πληγές που άνοιξε ο σεισμός του 2008 δεν έχουν ακόμα κλείσει, παρά τις υποσχέσεις του υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου, για ταχεία ένταξη και χρηματοδότηση της αποκατάστασης των ζημιών από το ΕΣΠΑ. Αποτελεί αδιαπραγμάτευτη ευθύνη όλων των πολιτικών και αυτοδιοκητικών παραγόντων ευθύνη λοιπόν, όχι μόνο να μην αμελούμε, αλλά και να ασκήσουμε κάθε δυνατή πίεση ώστε ο ιστορικός ναός να αποκτήσει και πάλι την παλαιά αίγλη του».

Αυτά τόνισε ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος με την ευκαιρία ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, στην οποία επισημαίνει πως από την προηγούμενη ενημέρωση, τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχουν περάσει τέσσερις μήνες και ακόμα δεν υπάρχει σαφής εικόνα για την πορεία του έργου, ο φάκελος του οποίου υποβλήθηκε στις 21 Ιουνίου 2011 στην ειδική υπηρεσία του Υπουργείου προκειμένου να προωθηθεί στην Περιφέρεια προς έγκριση και ένταξη στο ΕΣΠΑ, με το ποσό των 3,5 εκ. ευρώ.

Ο κ. Νικολόπουλος, τονίζοντας την ρευστότητα και την μεταβλητότητα των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης λόγω της οικονομικής συγκυρίας, θέτει πλήθος ερωτημάτων, τονίζοντας την ανάγκη άμεσης και σαφούς απάντησης εκ μέρους του Υπουργείου.

Μεταξύ άλλων, ρωτάει σε ποιά φάση ένταξης στο ΕΣΠΑ βρίσκεται το έργο και αν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των ζημιών του Ναού, ποιές ενέργειες έκανε μετά τον Σεπτέμβριο το Υπουργείο αλλά και η Περιφέρεια. Επίσης, ο Αχαιός πολιτικός ρωτάει σε ποιά κατάσταση βρίσκεται ο Ναός αυτή τη στιγμή και αν οι υπηρεσίες του υπουργείου γνωρίζουν αν οι καθυστερήσεις έχουν επηρεάσει προς το χείρον την κατάσταση, ενώ θέτει και ζήτημα ενδεχόμενης χρηματοδότησης του έργου και από άλλους πόρους, ζητώντας να μάθει αν η Μητρόπολη έχει χρηματοδοτηθεί και από ποιούς πόρους, από το 2008 έως σήμερα. Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος ζητάει να πληροφορηθεί ποιός φορέας έχει την ευθύνη για την έγκριση του Τεχνικού Δελτίου και την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, το Υπουργείο ή η Περιφέρεια;

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Στην "κατάψυξη" όλη χώρα...

Χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια θα σημειωθούν σήμερα σχεδόν σε όλη τη χώρα, που τις τελευταίες ώρες βρίσκεται στην «κατάψυξη». 

Μάλιστα την Πέμπτη, τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν πολλά προβλήματα στα οδικά δίκτυα στην Βόρεια Ελλάδα αλλά και την Πελοπόννησο.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ ΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

Αρχιφύλακας έβγαζε μεροκάματο από τα διαβατήρια των ναυτικών

«Φούσκωνε» τις τραπεζικές του καταθέσεις από τα παράβολα των αλλοδαπών ναυτικών. Ένας 45χρονος αρχιφύλακας που υπηρετεί σε γραφείο διαβατηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, είχε βρει έναν έξυπνο τρόπο για να βγάζει χρήματα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο συγκεκριμένος αστυνομικός, που ήταν αρμόδιος για την παραλαβή και τακτοποίηση των δικαιολογητικών για θέματα ναυτολόγησης και αποναυτολόγησης αλλοδαπών ναυτικών, εδώ και τρία χρόνια, δεν επισύναπτε και δεν ακύρωνε τα παράβολα στους φακέλους.

Από την επιτόπια αυτοψία που διενήργησε πριν από δύο μέρες κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, στους φακέλους του αρχείου της υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι ο αρχιφύλακας δεν είχε ακυρώσει και τοποθετήσει σε 404 περιπτώσεις τα αντίστοιχα χρηματικά παράβολα, προκαλώντας ζημία στο δημόσιο ύψους 25.000 ευρώ.

Ο αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Αμαλιάδα: Τα χρέη τον οδήγησαν στην «εξαφάνιση»!

Την «εξαφάνιση» επέλεξε επιχειρηματίας από την ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας, μην μπορώντας να αντέξει το «βάρος» των οικονομικών του προβλημάτων.

Χθες το πρωί, τα μέλη της οικογένειάς του δεν τον βρήκαν στον σπίτι, αντίθετα όμως, βρήκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα σημείωμα με το οποίο τους εξηγούσε τους λόγους της «εξαφάνισής» του και των προβλημάτων που αντιμετώπιζε το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΑΡ: "Η Πάτρα δεν έχει την πολυτέλεια πεισμάτων και εγωισμών".

04845 - Patras -
Image by xiquinhosilva via Flickr
Την Δευτέρα 16-1-2012 πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Αυτοδιοίκησης και της Γραμματείας στην οποία έγινε διεξοδική συζήτηση για την αποτίμηση της κατάστασης της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού ένα χρόνο μετά τις εκλογές και την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης. Η συζήτηση και τα σχετικά συμπεράσματα μεταφερθήκαν στην Νομαρχιακή Επιτροπή που συνεδρίασε την Τέταρτη 18-1-2012 και η οποία κατέληξε ομόφωνα στην παρακάτω απόφαση:

Η Πάτρα βρίσκεται σήμερα σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Μια πόλη που είχε ήδη χτυπηθεί από την αποβιομηχάνιση, πληρώνει πολλαπλά τις συνέπειες της κρίσης και των διεθνών ανακατατάξεων. Παρά τα επιμέρους θετικά ο Καλλικράτης οδηγεί σε συνδυασμό με την κρίση σε οικονομική ασφυξία, λειτουργική αδυναμία και γραφειοκρατική σκλήρυνση. Δεν έχει συνεπώς την πολυτέλεια των άσκοπων και τυφλών πολιτικών αντιπαραθέσεων, προσωπικών στρατηγικών, πεισμάτων και εγωισμών.

Η Δημοκρατική Αριστερά Αχαΐας παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις στον Δήμο Πατρέων. Η Πάτρα μαζί με την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις κατέδειξαν με την ψήφο τους την ανάγκη για ανεξάρτητες Κινήσεις. H κομματική αυτοδιοίκηση του παρελθόντος ήταν ένα από τα βάθρα του πολιτικού συστήματος που μας οδήγησε στην σημερινή κατάσταση και έχει συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην σημερινή δυσχερή κατάσταση της χώρας και της Αυτοδιοίκησης. Για τούτο και το ελπιδοφόρο αυτό πείραμα πρέπει να επιτύχει και να καταξιωθεί στην συνείδηση των πολιτών. Η Δημοκρατική Αριστερά θα δώσει όλες τις δυνάμεις της ώστε αυτό να γίνει πραγματικότητα.
Ο ίδιος λόγος μεταφρασμένος σε φόβο οδηγεί τα βήματα των κομματικών παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε μια τυφλή αντιπολιτευτική τακτική. Στόχος τους να οδηγηθεί μέσα από την αποτυχία της σημερινής Δημοτικής Αρχής ο πολίτης εκ νέου στην «ασφαλή» επιλογή του δικομματικού κατεστημένου. Αδιαφορώντας παντελώς για τις ζημίες που αυτή η τακτική επιφέρει στην πόλη μας.
Οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που εξελέγησαν με την Δημοτική Αρχή και διεγράφησαν από αυτήν και ανεξάρτητα με τις ευθύνες ενός έκαστου, τους λόγους και τις διεργασίες που οδήγησαν σε αυτήν, συμβάλλουν εκ των πραγμάτων στην ίδια λογική με τις παραπάνω παρατάξεις στην δυσχερή θέση της Αυτοδιοίκησης και της πόλης. Το γεγονός ότι εκλεχτήκαν με την πλειοψηφούσα παράταξη επιβάλλει αν όχι την συνεργασία τους με την Δημοτική Αρχή τουλάχιστον την διευκόλυνση συνθετικών λύσεων. Προσωπικές στρατηγικές και στοχεύσεις δεν νομιμοποιούνται.
Η Δημοτική Αρχή έχει εκ της θέσεως της και εκ των ενεργειών της τις δικές της ευθύνες. Τα λάθη και οι παραλείψεις που έχει ο κ. Δήμαρχος ευθαρσώς αναλάβει οφείλουν να δώσουν την θέση τους άμεσα σε εξωστρεφείς και αυστηρά προγραμματισμένες ενέργειες για τα σοβαρά προβλήματα της πόλης και ιδιαίτερα εκείνων που αφορούν την καθημερινότητα του δεινά χειμαζόμενου πολίτη. Θεωρούμε ότι ανεξάρτητα από την ανταπόκριση των υπολοίπων δυνάμεων του Δημοτικού Συμβουλίου το καλό της πόλης επιβάλλει την έμμονη στην ειλικρινή και καλόπιστη συνεργασία με αυτές στην κατεύθυνση επιδίωξης συνθετικών προωθητικών λύσεων. Να επιδιώξει ακόμα και την ανάκτηση της πλειοψηφίας πάνω στις ίδιες βάσεις. Η Δημοκρατική Αριστερά με πλήρη σεβασμό της αυτονομίας της Αυτοδιοίκησης, απευθύνει σε όλους κι κυρίως στους πολίτες της Πάτρας παραφράζοντας τον Πρωταγόρα το μήνυμα "Πάντων χρημάτων μέτρον εστίν Πόλις».

ΓΛΕΝΤΙ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΑΧΑΙΑΣ την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου

Η Νομαρχιακή οργάνωση Αχαϊας της Δημοκρατικής Αριστεράς διοργανώνει ένα γλέντι διαφορετικό στου Σάκη το Bistrot, με μπουφέ, κρασί κι επιλεγμένη μουσική.

Με χαρά σας περιμένουμε να περάσουμε παρέα μια ευχάριστη και συντροφική βραδιά.


Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 21:00 στο SAKIS BISTROT, Ρ.Φερραίου 39

Το ΠΑΣΟΚ χάνει (και) την Αχαϊα, μετά από 35 χρόνια!

Νέα δημοσκόπηση-κόλαφος για το ΠΑΣΟΚ, που πλέον βρίσκεται πίσω από τη ΝΔ, οριακά μπροστά από το ΚΚΕ

Πρόκειται για ένα νομό που μετά τις εκλογές του 1977 ''βάφεται'' στον εκλογικό χάρτη, πράσινος. Μάλιστα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, το 2009, το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε το 52%.Τα δεδομένα όμως, φαίνεται πως έχουν αλλάξει.


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Τρίπολη: Τον σκότωσαν στο ξύλο μπροστά στην γυναίκα του!

Ομολόγησε ένας από τους δράστες της φρικιαστικής δολοφονίας - Ο άτυχος παππούς, είχε βρεθεί αντιμέτωπος με 4 αδίστακτους Αλβανούς κακοποιούς...

Εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνη αστυνομική έρευνα, η ληστεία και η ανθρωποκτονία ενός 77χρονου, σε σπίτι στα Βούρβουρα Αρκαδίας.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σκοτώθηκε στο δρόμο που είχε ξεψυχήσει και ο αδελφός της!

Εκατό μέτρα από το σημείο του δρόμου Επικούρειου-Θολού όπου είχε σκοτωθεί ο αδελφός της πριν από 32 χρόνια άφησε την τελευταία της πνοή μία 53χρονη γυναίκα από την Φιγαλεία, βυθίζοντας στο πένθος την κοινωνία του χωριού.

Η 53χρονη γυναίκα είναι το θύμα τροχαίου δυστυχήματος που έγινε χθες το μεσημέρι στην περιοχή της Φασκομηλιάς.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τρεις ληστείες στην Αχαΐα και Κορινθία.

Μπαράζ ληστειών σημειώθηκαν τη Δευτέρα το απόγευμα σε Αχαΐα και Κορινθία.

Συγκεκριμένα στις 18.20, στο Μυντιλόγλι Αχαΐας, δύο άτομα εισήλθαν σε κατάστημα άρτου και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό, για να διαφύγουν στη συνέχεια με ΙΧ αυτοκίνητο.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ σε 65 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα, από 24-31 Ιανουαρίου

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ για όλες τις γυναίκες από 15 ετών και άνω, θα διενεργούνται στα δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας που διαθέτουν γυναικολογική κλινική, την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου (24-31).

Το πρόγραμμα δωρεάν προσυμπτωματικών ελέγχων, σε όλη την επικράτεια, υλοποιείται στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου δράσης για τον καρκίνο και με αφορμή την 5η ευρωπαϊκή εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΔΩ

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Παράνομο καζίνο στη Καλαμάτα

«Λουκέτο» σε δύο καφετέριες που λειτουργούσαν ως παράνομα καζίνο, έβαλε η Αστυνομία, στη Νέα Ιωνία Βόλου και στην Καλαμάτα.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Προεκλογικές ετοιμασίες από την ΔΗΜΑΡ Αχαΐας

Συγκλήθηκε  η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς στα γραφεία της (ΚΑΝΑΚΑΡΗ 143 & ΓΕΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, 3ος ΟΡΟΦΟΣ, ΠΑΤΡΑ) και συζήτησε διεξοδικά τα παρακάτω θέματα της συνεδρίασης είναι:
  1. Τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις
  2. Η κατάσταση στην Πάτρα, στον Νομό και την Περιφέρεια
  3. Εκλογική προετοιμασία της Δημοκρατικής Αριστεράς Αχαΐας
Τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής απασχόλησε ιδιαίτερα η κατάσταση στον Δήμο Πατρώων που ήταν και το αντικείμενο της πρόσφατης συνεδρίασης της Επιτροπής Αυτοδιοίκησης που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμέτοχη την Δευτέρα 16-1-2012. Και από τις δυο συνεδριάσεις πρόεκυψε η ανάγκη δημοσίας τοποθέτησης της Δημοκρατικής Αριστεράς και ομόφωνα εγκρίθηκαν οι βασικοί άξονες. Η σχετική ανακοίνωση θα δοθεί στην δημοσιότητα τις αρχές της επομένης εβδομάδας.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή συμφώνα και με τις σχετικές κατευθύνσεις της Κεντρικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Γραμματείας αποφάσισε να θύσει από σήμερα το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα και να προσαρμόσει τις λειτουργίες του, την διάταξη των στελεχών του και τις πολιτικές του πρωτοβουλίες, στην εξυπηρέτηση των εκλογικών του στόχων. Αναδεικνύουμε την ανάγκη για την ανασυγκρότηση του δημοκρατικού σοσιαλιστικού χώρου και απευθυνόμαστε προς τούτο στους πολίτες της Αχαΐας που ανήκουν στον ευρύ χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, της πολιτικής οικολογίας άλλα και σε κάθε πολίτη που πιστεύει στην ανάγκη και την ωφελιμότητα μιας ισχυρής σύγχρονης δημοκρατικής, ευρωπαϊκής και μεταρρυθμιστικής αριστεράς.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή εξουσιοδότησε την Γραμματεία να προχωρήσει άμεσα στην συγκρότηση ευρείας εκλογικής επιτροπής και να διερευνήσει την συγκρότηση του ψηφοδελτίου του κόμματος με βάση την παραπάνω αντίληψη μας. Η οριστική απόφαση για το ψηφοδέλτιο Αχαΐας θα ληφθέν από την Νομαρχιακή Επιτροπή στον κατάλληλο χρόνο.

Ν. Νικολόπουλος : “Μόνη λύση οι προτάσεις της ΝΔ”

Ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή την εκδήλωση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Αιγίου, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μεταξύ άλλων είπε:

«Οι δυσάρεστες εξελίξεις στα στοιχεία της ύφεσης, της ανεργίας και της φτώχειας επιβεβαιώνουν τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά για στροφή στην ανάπτυξη, επανεκκίνηση της οικονομίας και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Χωρίς ανάπτυξη, οι άνεργοι θα αυξάνονται και οι θέσεις εργασίας θα χάνονται.

Συνεπώς, αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι οι σχεδιαζόμενες και εφαρμοζόμενες πολιτικές να ενισχύουν τις επενδύσεις, να αξιοποιούν ορθά τους κοινοτικούς πόρους και όχι να αναλίσκονται σε μελέτες, να περιορίζουν τα φορολογικά βάρη, με ισότιμο καταμερισμό των φορολογικών βαρών σε όλους, να καταπολεμούν την εισφοροδιαφυγή και να προχωρούν σε αλλαγές στο ασφαλιστικό μας σύστημα με γνώμονα την βιωσιμότητα του, τον εξορθολογισμό του και την επάρκειά του.

Και όλα αυτά, με σοβαρή προετοιμασία, όπως για παράδειγμα στο ζήτημα των επικουρικών συντάξεων, με ενδελεχή εξέταση του συνόλου των παραμέτρων και όχι με την επιδεικνυόμενη ελαφρότητα της προσφοράς παροχών προς παιδεραστές και άλλες ομοιοπαθείς ομάδες πληθυσμού, που με διάταξη του πολυνομοσχεδίου έρχεται να διορθώσει».

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Πάτρα: Σύλληψη 65χρονου για χρέη 600.000 ευρώ στο Δημόσιο

Στη σύλληψη ενός 65χρονου επιχειρηματία για χρέη προς το Δημόσιο προχώρησαν σήμερα το πρωί  οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πάτρας.

Ο επιχειρηματίας που ασχολείται με το χώρο της ένδυσης, χρωστά προς το Δημόσιο πάνω από 600 χιλιάδες ευρώ.


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

VIDEO: Αστέρας Τρίπολης- ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Με γκολ στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ο Αστέρας πήρε σπουδαία νίκη με 2-1 επί του ΠΑΣ στην Τρίπολη, που τον δίνει βαθιά βαθμολογική ανάσα και βάζει τους Γιαννιώτες σε μεγάλες περιπέτειες.

Οι Αρκάδες με το τρίποντο αυτό έφτασαν τους 19 βαθμούς και έπιασαν τον Αρη και τον Πανιώνιο στην 9η θέση, ενώ ο ΠΑΣ έμεινε με 11 τρίτος από το τέλος και μάλιστα με παιχνίδι περισσότερο από την ισόβαθμη με αυτό Κέρκυρα.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Βουτιά θανάτου για 52χρονο

Όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όταν ο 52χρονος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και εκείνο μετά από μία τρελή πορεία έπεσε στο κενό.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Αυτοκτόνησε ανήλικος στην Καλαμάτα

Με το κορδόνι της μπλούζας του έβαλε τέλος στη ζωή του ένα αγόρι προχθές στη Βέργα...

Όπως αναφέρει το filiatranet, o 17χρονος νεαρός  έδωσε τέλος στη ζωή του δίπλα σχεδόν από το σπίτι του, κοντά στην παραλία, χρησιμοποιώντας το κορδόνι της μπλούζας του.


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Αχαΐα: Χειροπέδες σε... Αρχιφύλακα γιατί έπαιζε πόκερ κρυμμένος στο πατάρι!

Ο 45χρονος συνελήφθη χθες το απόγευμα μαζί με άλλα 5 άτομα, στην Κάτω Αχαΐα.

Ο Αστυνομικός έπαιζε στο πατάρι καφετέριας, το παράνομο τυχερό παιχνίδι "ΤΕΞΑΣ ΠΟΚΕΡ" με χρηματικό στοίχημα.


Ν. Νικολόπουλος : ««Αντίπαλοί μας οι… Μυντχάουζεν του ΠΑΣΟΚ, όχι τα κάγκελα και οι μάντρες»

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος.
Η πολιτική διεκδίκηση δεν μπορεί να ποινικοποιείται. Και μέσα στα όρια της πολιτικής διεκδίκησης ενίοτε υπάρχει και ο ακτιβισμός, ο οποίος δεν είναι δυνατό να οδηγεί αιρετούς στη Δικαιοσύνη ως κατηγορούμενους, πολύ περισσότερο όταν μέσω αυτών εκφράζονται αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή του οργάνου που εκπροσωπεί τον Πατραϊκό Λαό.
Γι’ αυτό και δεν μπορώ  να συμφωνήσω με τις  συλλήψεις, δηλώνοντας την απόλυτη συμπαράστασή μου προς τους συλληφθέντες» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας πάντως ότι σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και ως πολίτης της Πάτρας, διαφωνεί με τις πράξεις της Δημοτικής Αρχής, καθώς αυτές, εκτός από πρόσκαιρους εντυπωσιασμούς δεν προσφέρουν τίποτα στην ουσία του ζητήματος, που είναι η παραχώρηση τμήματος του θαλασσίου μετώπου στην πόλη. 
Με αυτό τον τρόπο σχολίασε ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος τα όσα διαδραματίστηκαν το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι της Πάτρας και οδήγησαν στην σύλληψη ου Δημάρχου Γιάννη Δημαρά , του Αντιδημάρχου Γιώργου Σιγαλού και ενός υπαλλήλου του Δήμου.  
«Ο αντίπαλος αυτής της πόλης είναι αυτοί που ανέξοδα υπόσχονται και ανερυθρίαστα ψεύδονται τόσο καιρό, δηλαδή οι κ.κ. Παπανδρέου, Πάγκαλος και Βενιζέλος. Και όχι… τα κάγκελα του λιμανιού, που ακόμα και για ιστορικούς ή λόγους αισθητικής θα έπρεπε να παραμείνουν στην θέση τους, αφού μάλιστα οι μάντρες δεν γκρεμίζονται και μένουν εκεί…» υπογράμμισε ο κ. Νικολόπουλος.  
Και συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Ούτε αντίπαλοι αυτής  της πόλης μπορεί να είναι οι υπηρεσίες  που λειτουργούν μέσα στο λιμάνι και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ακόμα στον λιμενικό χώρο. Αλίμονο! Αν υπήρχε έστω και λίγη κοινή λογική, θα έπρεπε ο Δήμαρχος να έχει καλέσει σε συνεννόηση όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και να είναι δεδομένο πως δεν θα διαταραχθεί καμία εμπορική ή άλλου είδους δραστηριότητα. Το λιμάνι της Πάτρας είναι ό,τι έχει μείνει όρθιο και στηρίζει την τοπική οικονομία μέσα στην λαίλαπα της κρίσης!». 
Καταλήγοντας, ο Αχαιός πολιτικός επεσήμανε: «Θα  έπρεπε από την πρώτη στιγμή να έχουν ξεκαθαρίσει πολλά.
Η διεκδίκηση της Πάτρας για το θαλάσσιο μέτωπο δεν μπορεί να συγχέεται με την λιμενική δραστηριότητα και να διακινδυνεύεται η οικονομική λειτουργία του λιμανιού. Η δημοτική Αρχή θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να κάνει κατανοητό σε όλους τους πολίτες ότι δεν τα βάζει με τα κάγκελα, τις μάντρες, τους… πυροσβέστες και τους λιμενεργάτες. Αλλά με τους αθεράπευτους Μυντχάουζεν του ΠΑΣΟΚ!
Έφτασε  λοιπόν, εκεί που μάλλον δεν ήθελε. Ούτε εγώ, ούτε κάθε δημοκράτης πολίτης  αυτού του τόπου. Θα σταθώ στο  πλευρό της, γιατί τα εδώλια δεν ταιριάζουν στους εκλεγμένους από τον λαό της Πάτρας και θέλω να ελπίζω και μετά, σε έναν πιο σωστό δρόμο, ώστε η διεκδίκηση της πόλης να μην χάνεται μέσα σε φρούδες εντυπώσεις και άγονες αντιπαραθέσεις». 

Της ... Πάτρας το κάγκελο ! Το Λιμενικό συνέλαβε τον αντιδήμαρχο...

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί μετά το πρωινό συμβάν της σύλληψης από το Λιμενικό του αντιδήμαρχου Πατρέων κ. Γιώργου Σιγαλού, καθώς και εργαζόμενου του Δήμου, ο οποίος, εκτελώντας την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, έκοβε τα κάγκελα του λιμανιού.

Αυτήν την ώρα, στο λιμάνι έφθασε Εισαγγελέας, ο οποίος απήγγειλε στον εργαζόμενο κατηγορίες για πρόκληση φθοράς σε ξένη περιουσία και στον αντιδήμαρχο κ. Σιγαλό κατηγορία περί ηθικής συνέργειας.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Παραδόθηκε 44χρονη, μέλος της συμμορίας που σκότωσε πατέρα και γιό

Παραδόθηκε τελικά στην ανακρίτρια της Καλαμάτας η 44χρονη, που ήταν καταζητούμενη ως μέλος τςη συμμορίας των κακοποιών που έχουν προφυλακιστεί για το φόνο του 35χρονου Αλβανού Φίλιπ Μεσάι και του 3χρονου γιού του Κέρι τον περασμένο Νοέμβριο.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Πάτρα: Κάηκε ζωντανή ενώ εκλιπαρούσε για βοήθεια!

Ελληνικά: Φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στο Άδ...
Image via Wikipedia
Απανθρακωμένη στο σπίτι της στην περιοχή Ταμπάχανα της Πάτρας βρέθηκε μια ηλικιωμένη. 

Κάηκε ζωντανή ενώ εκλιπαρούσε για βοήθεια!

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ο δήμος Άργους Μυκηνών ξεκίνησε την συγκέντρωση τροφίμων, για το κοινωνικό παντοπωλείο

Ξεκίνησε σήμερα η παράδοση των κουτιών από τον δήμο Άργους Μυκηνών στα Super Market, στα οποία μέσα θα βάζει ο κόσμος τρόφιμα... για το δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο που έχει φτιάξει ο δήμος.

Μάλιστα τα πρώτα κουτιά τοποθετήθηκαν σε κεντρικές θέσεις στα μαγαζιά ώστε ο κόσμος να μπορεί να τα βλέπει και να αρχίσει να παίρνει τα πρώτα τρόφιμα, την αρχή φυσικά έκανε ο δήμαρχος της πόλης κ. Δημήτριος Καμπόσος, ο οποίος αγόρασε και έριξε μέσα στο κουτί της αγάπης τα πρώτα τρόφιμα.

Την όλη προσπάθεια για την συγκέντρωση των τροφίμων και την οργάνωση του κοινωνικού παντοπωλείου έχει η Κοινωφελής επιχείρηση του δήμου Άργους Μυκηνών ( ΚΕΔΑΜ) και ο πρόεδρός της κ. Γκαβούνος.
parapolitikaargolida.gr

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Ηλεία: "Την έσφαξα με το κουζινομάχαιρο επειδή αντιστάθηκε"

Ένας 25χρονος από το Επιτάλιο φέρεται να είναι ο δράστης της άγριας δολοφονίας, της 86χρονης γυναίκας, που τάραξε την τοπική κοινωνία.

Όπως o ίδιος είπε στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή του ότι το φονικό δεν έγινε στις 7 Ιανουαρίου, αλλά μια μέρα νωρίτερα, στις 6 του μήνα, αργά το απόγευμα.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Αρχίζει το καρναβάλι της Πάτρας!

H έναρξη των εκδηλώσεων για το 2012 θα γίνει το Σάββατο 21 Ιανουαρίου...

Η πόλη φορά τα γιορτινά της και υποδέχεται το Πατρινό Καρναβάλι 2012.


Στόχος είναι η γνήσια, καρναβαλική διασκέδαση και η ομαδική συμμετοχή από όλες τις ηλικίες και τις τάξεις...


Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ο Ν. Τσούκαλης έφερε στη Βουλή τη διάβρωση των ακτών στην Αιγιάλεια

Το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών στην Αιγιάλεια, φέρνει με ερώτησή του στη βουλή ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.

Ο βουλευτής ερωτά τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Υποδομών, τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

"Κρατήρες έχει γεμίσει ο παραλιακός δρόμος του Διακοπτού λόγω των καταβυθίσεων  που έχουν γίνει κατά μήκος του στηθαίου που χωρίζει το δρόμο από την παραλία.

Μέρα με τη μέρα το φαινόμενο εξελίσσεται και η κατάσταση επιδεινώνεται.  Ήδη το πλάτος του δρόμου έχει μειωθεί σε μια λωρίδα κυκλοφορίας και η γενικότερη κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους ατυχημάτων.

Τους καλοκαιρινούς μήνες ο δρόμος αυτός είναι γεμάτος από ποδηλάτες και πεζούς οι οποίοι απολαμβάνουν την βόλτα τους δίπλα στη θάλασσα.

Τα σοβαρά προβλήματα στην παραλιακή ζώνη όχι μόνο του Διακοπτού αλλά και άλλων περιοχών  των πρώην Δήμων της Ανατολικής Αιγιάλειας (Ακράτας και Αιγείρας κλπ), που καταγράφονται το τελευταίο χρονικό διάστημα εξαιτίας της διάβρωσης των ακτών από τα καιρικά φαινόμενα του τελευταίου χρονικού διαστήματος, αναδεικνύουν για μία ακόμη φορά το σοβαρότατο πρόβλημα που χρονίζει και πρέπει να επιλυθεί συνολικά.

Ο Δήμαρχος Αιγιάλειας επισημαίνει τον κίνδυνο να βρεθούν κατηγορούμενοι οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης εάν επιχειρήσουν οποιαδήποτε παρέμβαση λόγω της στάσης της Κτηματικής Υπηρεσίας και ζητά την παρέμβαση της πολιτείας προκειμένου να εκπονηθεί συνολική μελέτη για την αντιμετώπιση του προβλήματος της διάβρωσης στην περιοχή της Αιγιάλειας.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτώνται οι κ. κ.  υπουργοί
Τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την αντιμετώπιση του προβλήματος της διάβρωσης των ακτών στην περιοχή της Αιγιάλειας;"

ΔΗΜΑΡ Αχαϊας: Αύξηση των αυτοκτονιών λόγω κρίσης

Η Επιτροπή Υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς επισημαίνει τα ιδιαίτερα ανησυχητικά στοιχεία του Συμβουλευτικού Κέντρου Ατόμου και Οικογένειας του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, από τα οποία φαίνεται ότι υπήρξε για το έτος 2011, διπλασιασμός των περιστατικών που προσέγγισαν την υπηρεσία σε σχέση με το 2010, και επίσης μειώθηκε κατά 4 έτη ο μέσος ορος της ηλικίας των εξυπηρετούμενων.

Είναι φανερό ότι η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση εμφάνισης άγχους και κατάθλιψης, κυρίως στους νέους και στις γυναίκες. Και όπως προκύπτει από άλλα στοιχεία, σε αύξηση του αριθμού των αυτοκτονιών.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας της ΔΗΜΑΡ

Την Τετάρτη 18-1-2012 ώρα 7.30μμ θα συγκληθεί η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς στα γραφεία της (ΚΑΝΑΚΑΡΗ 143 & ΓΕΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, 3ος ΟΡΟΦΟΣ, ΠΑΤΡΑ)

Τα θέματα της συνεδρίασης είναι:
  1. Τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις
  2. Η κατάσταση στην Πάτρα, στον Νομό και την Περιφέρεια
  3. Εκλογική προετοιμασία της Δημοκρατικής Αριστεράς Αχαΐας

Νικολόπουλος: H δύσκολη χρονιά φέρνει και μια μεγάλη ελπίδα

«Δυστυχώς, βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ δύσκολη χρονιά. Αν το χθες έμοιαζε απλά δύσκολο, το σήμερα δείχνει απελπιστικό και το αύριο πιο αμφίβολο από ποτέ. Αυτό το γνωρίζετε, το βιώνετε καθημερινά και γι’ αυτό δεν μπορεί κανείς να το παραγνωρίζει ή να προσπαθεί να ωραιοποιήσει την πραγματικότητα. Όμως, αυτή η πολύ δύσκολη χρονιά φέρνει και μια μεγάλη ελπίδα. Πώς θα είναι η χρονιά που η πραγματική δύναμη της Ελλάδας θα φανερωθεί. Μια χρονιά ουσιαστικής πολιτικής, αλλά και κοινωνικής αλλαγής που θα σηματοδοτήσει το πιο γλυκό ξημέρωμα μετά το πιο βαθύ σκοτάδι…»

Αυτά, μεταξύ άλλων τόνισε ο Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. και Tομεάρχης Εργασίας του κόμματος, Νίκος Ι. Νικολόπουλος, κατά την διάρκεια κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πολιτικού του γραφείου στην Πάτρα, το απόγευμα της Κυριακής στο ξενοδοχείο «Αστήρ». 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Έληξε η κατάληψη του ΧΥΤΑ της Πάτρας

Έληξε μετά από δώδεκα ημέρες ο αποκλεισμός του ΧΥΤΑ της Πάτρας από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Ξερόλακκας, που είχε ως αποτέλεσμα να συσσωρευτούν στους δρόμους της Πάτρας και του Ρίου περίπου 3.500 τόνοι απορριμμάτων. 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πάτρα: Έσωσε φοιτήτριες από ληστεία… βρέθηκε κατηγορούμενος!

Έσωσε δύο φοιτήτριες από ληστεία, αλλά... πάει ο ίδιος κατηγορούμενος! Πρόκειται για μία από τις πιο απίστευτες υποθέσεις που είναι το αποτέλεσμα... της «τυφλής» νομοθεσίας που στρέφεται εναντίον ακόμα και σε όσους τολμούν να προστατέψουν ανυπεράσπιστες γυναίκες που κινδυνεύουν.

Όλα συνέβησαν πριν από μερικές ημέρες στην Πάτρα και συγκεκριμένα σε απόσταση μερικών μέτρων από το χώρο του υπεραστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας. Δύο νεαρές φοιτήτριες κατευθύνονταν με τις βαλίτσες τους προς τον σταθμό για να επιβιβαστούν λε λεωφορείο και να ταξιδέψουν προς Αθήνα για να περάσουν τα Χριστούγεννα με τις οικογένειές τους.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...