Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

«Μετέωρος» ακόμα ο ιστορικός Ναός της Παντάνασσας

«Ο Ιερός Ναός της Παντάνασσας αποτελεί έμβλημα για την πόλη της Πάτρας, αλλά οι πληγές που άνοιξε ο σεισμός του 2008 δεν έχουν ακόμα κλείσει, παρά τις υποσχέσεις του υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου, για ταχεία ένταξη και χρηματοδότηση της αποκατάστασης των ζημιών από το ΕΣΠΑ. Αποτελεί αδιαπραγμάτευτη ευθύνη όλων των πολιτικών και αυτοδιοκητικών παραγόντων ευθύνη λοιπόν, όχι μόνο να μην αμελούμε, αλλά και να ασκήσουμε κάθε δυνατή πίεση ώστε ο ιστορικός ναός να αποκτήσει και πάλι την παλαιά αίγλη του».

Αυτά τόνισε ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος με την ευκαιρία ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, στην οποία επισημαίνει πως από την προηγούμενη ενημέρωση, τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχουν περάσει τέσσερις μήνες και ακόμα δεν υπάρχει σαφής εικόνα για την πορεία του έργου, ο φάκελος του οποίου υποβλήθηκε στις 21 Ιουνίου 2011 στην ειδική υπηρεσία του Υπουργείου προκειμένου να προωθηθεί στην Περιφέρεια προς έγκριση και ένταξη στο ΕΣΠΑ, με το ποσό των 3,5 εκ. ευρώ.

Ο κ. Νικολόπουλος, τονίζοντας την ρευστότητα και την μεταβλητότητα των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης λόγω της οικονομικής συγκυρίας, θέτει πλήθος ερωτημάτων, τονίζοντας την ανάγκη άμεσης και σαφούς απάντησης εκ μέρους του Υπουργείου.

Μεταξύ άλλων, ρωτάει σε ποιά φάση ένταξης στο ΕΣΠΑ βρίσκεται το έργο και αν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των ζημιών του Ναού, ποιές ενέργειες έκανε μετά τον Σεπτέμβριο το Υπουργείο αλλά και η Περιφέρεια. Επίσης, ο Αχαιός πολιτικός ρωτάει σε ποιά κατάσταση βρίσκεται ο Ναός αυτή τη στιγμή και αν οι υπηρεσίες του υπουργείου γνωρίζουν αν οι καθυστερήσεις έχουν επηρεάσει προς το χείρον την κατάσταση, ενώ θέτει και ζήτημα ενδεχόμενης χρηματοδότησης του έργου και από άλλους πόρους, ζητώντας να μάθει αν η Μητρόπολη έχει χρηματοδοτηθεί και από ποιούς πόρους, από το 2008 έως σήμερα. Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος ζητάει να πληροφορηθεί ποιός φορέας έχει την ευθύνη για την έγκριση του Τεχνικού Δελτίου και την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, το Υπουργείο ή η Περιφέρεια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...