Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Τρίπολη: Τρία σχολεία θερμαίνονται με τηγανέλαια

Με την υλοποίηση του προγράμματος, τα σχολεία εξοικονόμησαν χρήματα, ενώ σε ποσοστό 50% μειώθηκε η αγορά πετρελαίου για τη θέρμανση


Τρία δημοτικά σχολεία Τρίπολης με την προτροπή του προέδρου της σχολικής επιτροπής Πέτρου Καλτεζιώτη και την ενεργό υποστήριξη των εκπαιδευτικών του σχολείου, εφαρμόζουν ένα καθαρά περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης με τηγανέλαια, από τα οποία θερμαίνουν τα σχολεία τους.


Οι μαθητές του 10ου, του 8ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης, όπως μας εξήγησε ο κ. Καλτεζιώτης, έχουν προμηθευτεί από το σχολείο τους ένα μπουκαλάκι μέσα στο οποίο φέρνουν από το σπίτι το τηγανέλαιο, που σε διαφορετική περίπτωση θα το πετούσαν στο νεροχύτη και πήγαινε άχρηστο στην αποχέτευση. Φτάνοντας στο σχολείο αφήνουν σε μια δεξαμενή το τηγανέλαιο, το οποίο στη συνέχεια μέσω ενός εργαστηρίου μετατρέπεται σε βιοντίζελ και θερμαίνεται το σχολείο. Παράλληλα, από το υπόλειμμα της επεξεργασίας υπάρχει εργαστήριο γλυκερίνης και τα παιδιά μέσα από μια βιωματική διαδικασία παράγουν σαπούνι.

Ο κ. Καλτεζιώτης υπογράμμισε ότι με την υλοποίηση του προγράμματος αυτού, τα σχολεία εξοικονόμησαν χρήματα και μάλιστα σε ποσοστό 50% μειώθηκε η αγορά πετρελαίου για τη θέρμανση. Επιπλέον, ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια εφαρμογής του προγράμματος αυτού και στα υπόλοιπα σχολεία της Τρίπολης, με την ενεργό συμμετοχή των μαθητών, ενώ επισημάνθηκε ότι στο περιβαλλοντικό αυτό πρόγραμμα, μπορούν να συμμετάσχουν και πολίτες της Τρίπολης, πηγαίνοντας τα τηγανέλαια στα σχολεία εφαρμογής του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...