Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

«Kids’ Athletics» Παράλληλη εκδήλωση του 1ου Μαραθωνίου στο Ναυπλίο

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 1ου Μαραθωνίου Ναυπλίου το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 στην πλατεία Φιλελλήνων στο Ναύπλιο έγινε η εκδήλωση «Kids’ Athletics».


Το πρόγραμμα είχε σχεδιαστεί από την (IAAF) International Association of Athletics Federations, και είχε ως στόχο να φέρει τα παιδιά των ευαίσθητων ηλικιών των δημοτικών σχολείων κοντά στον κλασσικό αθλητισμό, να καλλιεργήσει την ενασχόληση τους με αυτόν, να τονίσει τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τον αθλητισμό και ταυτόχρονα να εκπαιδευτούν στην ιστορία, τον πολιτισμό και τις αρχές του αθλητισμού μέσω του παιχνιδιού που προσφέρει το Kids’ Athletics.  Αποτελείται από ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους.




Συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων:
α) τα αγωνίσματα δρόμου
β) τις ρίψεις
γ) τα άλματα
και απευθυνόταν  σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες :7-8 ετών , 9-10 ετών και 11-12 ετών.

Στο τέλος του προγράμματος επιβραβεύθηκε η προσπάθεια όσο και η συμμετοχή όλων των παιδιών και τους προσφέρθηκαν  αναμνηστικά διπλώματα από τον υφυπουργό πολιτισμού και αθλητισμού Ιωάννη Ανδριανό.  Στη συνέχεια ο υφυπουργός επισκέφτηκε το χώρο στο κλειστό γυμναστήριο Ναυπλίου για να ενημερωθεί για την πορεία των συμμετοχών και τις λεπτομέρειες της οργάνωσης του 1 Μαραθωνίου. Ο υφυπουργός τόνισε τη μεγάλη σημασία του πρώτου Μαραθωνίου στη πόλη του Ναυπλίου και θα κάνει τα πάντα για να γίνει θεσμός για το καλό του τόπου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...