Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Αργος: Ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος εγκαινίασε το Κοινωνικό Ιατρείο

Εγκαίνια έγιναν στο κτίριο που θα στεγαστεί το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο του δήμου Άργους Μυκηνών Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014.


Η Ίδρυση του Κοινωνικού Ιατρείου- Φαρμακείου έχει στόχο την παροχή...
υπηρεσιών περίθαλψης στους ανασφάλιστους, με την αξιοποίηση των υφιστάμενων δομών Πρόνοιας και την εθελοντική προσφορά των Ιατρών και των Φαρμακοποιών και των λοιπών φορέων της πόλης τόνισε ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος και κάλεσε τους πολίτες να προσφέρουν ότι ιατροφαρμακευτικό υλικό έχουν και δεν το χρειάζονται.


Αποστολή του κοινωνικού ιατρείου είναι να συνδράμει τους δημότες που αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε φάρμακα, με την δωρεάν παροχή, κυρίως των ευρέως διαδεδομένων- καταναλισκόμενων φαρμάκων «οικιακής χρήσης» καθώς και υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων, σε άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και είναι ανασφάλιστα, εξαιρουμένων των φαρμάκων που υπάγονται στις ειδικές περί ναρκωτικών διατάξεις (ψυχοφάρμακα, κλπ.), των εχόντων ανάγκη ειδικής συντήρησης πχ. εμβόλια ψυγείων, καθώς και των λεγόμενων «νοσοκομειακών φαρμάκων».

Το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο τροφοδοτείται συνήθως από τους ευαισθητοποιημένους πολίτες που προσφέρουν μη ληγμένα φάρμακα οικιακής χρήσης που δεν χρειάζονται, από χορηγίες φαρμακευτικών εταιρειών και φαρμακοβιομηχανιών καθώς και από Φαρμακοποιούς. Η λειτουργία αυτού επιτυγχάνεται καλύτερα όταν υπάρχει κοινή συνεργασία φορέων, με ιδιαίτερα βαρύνουσα τη συνδρομή και συμβολή των Ιατρικών και Φαρμακευτικών Συλλόγων και των Ιατρών-Φαρμακοποιών μελών τους.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος παρουσία του Ιερέα π. Γεώργιο Σελλή (πρόεδρο του ΙΣΚΕ) ,του δημάρχου Δ. Καμπόσου του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Φ. Στεφανόπουλου. Παρών στα εγκαίνια οι αντιδήμαρχοι του Δήμου ,δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη του Ερυθρού Σταυρού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...