Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Εβδομάδα ενημέρωσης για την Ενδοσχολική Βία και το Σχολικό Εκφοβισμό στην Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη Άργους

Το Κέντρο Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης του Δήμου Άργους Μυκηνών στο πλαίσιο της γνωριμίας για την «Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ενδοσχολικού Εκφοβισμού και της Ενδοσχολικής Βίας», 6 Μαρτίου 2014, υλοποιεί ομώνυμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο χώρο της Παιδικής και Νεανικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Η 6η Μαρτίου ορίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας ημέρα κατά της σχολικής βίας.
Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (school bullying), όπως και ο όρος «θυματοποίηση» (victimization) χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.

Το Κέντρο Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης του Δήμου Άργους Μυκηνών που υλοποιεί το πρόγραμμα, στοχεύει στην επαγρύπνηση των μελών των σχολικών μονάδων για την έγκαιρη παρέμβαση, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές της συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή. Σήμερα παρακολούθησαν το πρόγραμμα η Δ’ και η Ε’ τάξη του 6ου Δημοτικού σχολείου Άργους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...