Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ - Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης

Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης συγκαταλέγεται στα 5 καλύτερα Νοσοκομεία της χώρας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει προβλήματα κυρίως στην έλλειψη ιατρικού προσωπικού.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, Γιώργος Παπασταματάκης, μίλησε στο «Καλημέρα Αρκαδία» και είπε ότι «προσλήψεις δεν γίνονται, μπαλώματα με επικουρικούς γίνονται στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Οι επικουρικοί έρχονται για ένα χρόνο και μόλις μαθαίνουν τι γίνεται σε μία κλινική, φεύγουν».

Είπε συγκεκριμένα ότι στο Νοσοκομείο Τρίπολης υπάρχουν ελλείψεις σε γιατρούς, στην Καρδιολογική Κλινική όπου φεύγουν οι 2 επικουρικοί γιατροί και ο ένας μόνιμος γιατρός που έχει πάρει απόσπαση στο Νοσοκομείο Ελπίς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μείνει η Καρδιολογική με τρεις γιατρούς και 12 μέρες κάθε μήνα η Κλινική να μένει χωρίς γιατρό για εφημερίες. Υπογράμμισε ότι έχει γίνει μία μεγάλη δωρεά για αιμοδυναμικό και η Καρδιολογική αποδυναμώνεται.
Στην παιδιατρική Κλινική υπάρχουν δύο γιατροί, με αποτέλεσμα πάνω από τις μισές μέρες το μήνα να μένει χωρίς γιατρούς.
Το ίδιο γίνεται και στην ΩΡΛ Κλινική, στο Αναισθησιολογικό, το Παιδοχειρουργικό και Ουρολογικό τμήμα.
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου είπε ότι βλέπει θετικά να καλυφθούν κενά με γιατρούς του πρώην ΕΟΠΥΥ, ενώ στο τέλος ανέφερε ότι από τότε που έκλεισαν τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ την Τρίπολη, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα περιστατικά στα εξωτερικά ιατρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...