Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΚΤΕΛ και ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ…

Γράφει η
ΝΑΤΑΣΑ ΡΑΓΙΟΥ
π. βουλευτής Αχαΐας

Σε όλες τις δυτικές ανεπτυγμένες χώρες, σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, οι ανήλικοι έχουν έκπτωση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Πληρώνουν μισό εισιτήριο στις μετακινήσεις τους με τα λεωφορεία και τα τρένα. Στην Ελλάδα όχι..

Παραθέτω αυτούσια την επιστολή μιας μητέρας, που μετά από χρόνια διαμονής με τα παιδιά της στο εξωτερικό, στη Γαλλία συγκεκριμένα, γύρισε στη πατρίδα της, το Αίγιο και χαρακτηρίζει αδιανόητο και εξωπραγματικό το γεγονός ότι η έκπτωση εισιτηρίων ισχύει για φοιτητές αλλά όχι για μαθητές και για κάθε διαδρομή. Έγραψε και σ έναν «αρμόδιο» της περιοχής κι ακόμα περιμένει απάντηση..

«Σε αυτήν την περίοδο βαθέων κοινωνικών αλλαγών -δεδομένης π.χ. της αυξήσεως των διαζυγίων και των μονογονεϊκών οικογενειών- στα πλαίσια των οποίων η λειτουργία της ελληνικής οικογένειας διαμορφώνεται, καθώς και της απαραίτητης ευελιξίας για λόγους π.χ. αναζήτησης εργασίας, η αδιάλλακτη στάση του προέδρου του ΚΤΕΛ Ν. Αχαΐας ο οποίος αρνείται να παραχωρήσει εκπτωτικά εισιτήρια -τα λεγόμενα ''μισά''- στους ανήλικους χρήστες της κοινωφελούς υπηρεσίας μαζικής μεταφοράς -την οποία το Κράτος έχει παραχωρήσει σε ιδιώτες- ανεξαρτήτως της μαθητικής τους ιδιότητας αλλά με κριτήριο την ηλικία, εξοργίζει. 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...