Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΔΗΜ.ΑΡ.ΑΧΑΪΑΣ: Επίσκεψη στο έλος Αγυιάς

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων (02/02), η Επιτροπή Περιβάλλοντος της ΔΗΜ.ΑΡ.Αχαϊας, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον υγρότοπο του έλους της Αγυιάς το Σάββατο 11/2/2012 στις 11:30 το πρωί. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων της ΔΗΜ.ΑΡ. για το περιβάλλον που έχει κατατεθεί και στον Δήμαρχο Πατρών Γ.Δημαρά.

Στην προγραμματισμένη αυτή επίσκεψη, τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΔΗΜ.ΑΡ. Αχαϊας Διονύσης Μαμάσης και Μέλπω Κορδιστού, συνοδευόμενοι από το βουλευτή Νίκο Τσούκαλη και τον περιφερειακό σύμβουλο Χρήστο Σταυρόπουλο, θα πραγματοποιήσουν αυτοψία για τον εντοπισμό και την καταγραφή των κυριοτέρων προβλημάτων που σήμερα εμφανίζονται στην περιοχή του έλους. Επίσης, θα έχουν επιτόπου συνάντηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Έργων του Δήμου Πατρέων Βασίλη Λοτσάρη, ώστε να ενημερωθούν για το έργο που πρόκειται να υλοποιήσει ο δήμος στην περιοχή.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πατρών, έχει εκπονήσει περιβαλλοντική μελέτη για την αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής με την δημιουργία οικολογικού πάρκου, το οποίο περιλαμβάνει τμήματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αναψυχής αλλά και ήπιας άθλησης.

Η ΔΗΜ.ΑΡ.Αχαϊας θεωρεί ότι, η συγκεκριμένη μελέτη διάσωσης, ανάδειξης και ανάπλασης του έλους της Αγυιάς, αποτελεί έργο εξαιρετικής σημασίας για την αναβάθμιση του περιαστικού χώρου της πόλης, την προστασία της πανίδας και της χλωρίδας του οικοσυστήματος αλλά και της ασφαλούς επισκεψιμότητας από τους πολίτες.

Το έλος της Αγυιάς- αυτός ο μικρός παράκτιος υγρότοπος με έκταση 27 περίπου εκταρίων, αποτελεί ένα μικρό αλλά σημαντικό οικοσύστημα. Το έλος της Αγυιάς χωρίζεται σε τρεις διακριτές περιοχές: τον πυρήνα, την περιφερειακή και την παραθαλάσσια ζώνη. Στο οικοσύστημα συναντώνται υδρόβιοι οργανισμοί και αναπτύσσεται υγροτοπική και παράκτια χλωρίδα. Έχουν καταγραφεί 129 είδη πουλιών, 32 είδη εντόμων, 55 είδη πεταλούδων, 9 είδη αμφιβίων, 7 είδη ερπετών, 9 είδη ψαριών και 5 είδη θηλαστικών, ενώ 38 από τα είδη πουλιών προστατεύονται βάσει της ευρωπαϊκής οδηγίας 74/409

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...