Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ο Ογκολογικός Ξενώνας «Η ΕΛΠΙΔΑ» στην Αχαΐα πρέπει να λειτουργήσει!

Εκατοντάδες ασθενείς με νεοπλασματικές ασθένειες στερούνται τις πολύτιμες υπηρεσίες του Ογκολογικού Ξενώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ», καθώς, παρά το γεγονός ότι έχει δημιουργηθεί εδώ και τέσσερα χρόνια και εγκαινιάστηκε με κάθε επισημότητα από την τότε Υπουργό Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου, παραμένει κλειστός.

Ο Ογκολογικός Ξενώνας θα φιλοξενούσε ασθενείς από την Πάτρα, την Ηλεία, την Αιτωλοακαρνανία και από τα Νησιά του Ιονίου, που θα υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου ή στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα», προκειμένου να μην αναγκάζονται να ταξιδεύουν έπειτα από τις επίπονες θεραπείες. Η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, στην αρμοδιότητα της οποίας έχει περιέλθει το θέμα, δεν έχει προβεί ακόμα στις απαραίτητες ενέργειες για την στελέχωση και έναρξη της λειτουργίας του Ξενώνα.

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Εσωτερικών Αν. Γιαννίτση, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης καταδεικνύει την πρωτοφανή αναβλητικότητα της κυβέρνησης, αλλά και την ανυπαρξία πολιτικής βούλησης να ληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για το ζήτημα, με αποτέλεσμα να στοιβάζονται σήμερα οι ασθενείς με νεοπλασματικές ασθένειες στην ογκολογική μονάδα του νοσοκομείου του Ρίου.

Ο κ. Αυγενάκης στο έγγραφό του ζητά να ενημερωθεί για αυτή τη μεγάλη καθυστέρηση και αιτείται την άμεση λειτουργία της «ΕΛΠΙΔΑΣ», που θα προσφέρει ανακούφιση σε χιλιάδες ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...