Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ ΣΤO ΝΑΥΠΛΙΟ


Πανηγυρικά και με κάθε λαμπρότητα  εορτάστηκε η μνήμη του ιερομάρτυρα επισκόπου Σεβάστειας  Βλασίου του θαυματουργού ,στο ομώνυμο εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Βλάσιο στην περιοχή της Άριας,  του δήμου Ναυπλίου .

Τον πανηγυρικό τέλεσε  ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αργολίδος π. Χρυσόστομος Παπουλέσης παρουσία κι άλλων ιερέων από την ευρύτερη περιοχή της  Ναυπλίας .  Μετά το πέρας του εσπερινού ,  ο πατέρας Χρυσόστομος  οποίος μίλησε για την ζωή και το έργο του Αγίου Βλασίου. Να σημειωθεί πως το πανέμορφο αυτό εκκλησάκι βρίσκεται πάνω σε ένα  λοφίσκο με θέα ολόκληρη την πόλη Ναυπλίου ο ναός είναι  πάνω από 150 χρόνια χωρίς να είναι γνωστή η ακριβή ημερομηνία καθώς και ο κτήτορας της εκκλησίας και πρόσφατα έχει ανακαινιστεί. Το παρών τους έδωσαν  στον πανηγυρικό εσπερινό ο βουλευτής Αργολίδος με την ΝΔ  Ι.Ανδριανός  καθώς και ο δήμαρχος Ναυπλίου Δ. Κωστούρος.

Ο Άγιος Βλάσιος έζησε επί αυτοκρατορίας Λικινίου. Σπούδασε την επιστήμη της ιατρικής αλλά προσέφερε χωρίς χρήματα τις υπηρεσίες του, ως φιλανθρωπία, στους ασθενείς. Εκτός από την ιατρική βοήθεια, παρείχε δωρεάν στους ασθενείς τα φάρμακα και τους έδινε τα έξοδα νοσηλείας τους. Η φιλανθρωπική δραστηριότητά του, πήγαζε από την μεγάλη του αγάπη προς τον Θεό και τη μελέτη της Αγίας Γραφής. Η Εκκλησία τον δέχτηκε στις τάξεις του ιερού κλήρου και τον εξέλεξε Επίσκοπο Σεβαστείας. Στα χρόνια του Λικινίου, ο έπαρχος Αγρικόλας τον συνέλαβε και τον υπέβαλε σε φρικτά βασανιστήρια. Οι στρατιώτες, αφού τον μαστίγωσαν με ραβδιά, τον κρέμασαν από ξύλο και στην συνέχεια τον οδήγησαν δεμένο στην φυλακή. Έπειτα τον έριξαν στο βυθό μιας λίμνης. Όμως ο Άγιος Βλάσιος, με την Θαυματουργική επέμβαση του Θεού, σώθηκε. Εξοργισμένοι τότε οι εχθροί της Πίστεως του Χριστού, τον αποκεφάλισαν. Έτσι, ο Άγιος Βλάσιος παρέδωσε την ψυχή του στο Κύριο, το 316 μ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...