Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Καλαμάτα: "Εντελώς αναξιοπρεπές" από την "Αυτοσχέδια σκηνή"


Το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη "Εντελώς αναξιοπρεπές" ανεβάζει η θεατρική ομάδα "Αυτοσχέδια σκηνή" από τις 27 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Σκαφιδά.

Το έργο θα παίζεται καθημερινά εκτός Δευτέρας –Τρίτης ενώ θα πραγματοποιηθεί και έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «εντελώς αναξιοπρεπές» σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Στέκι και την Φωτογραφική Λέσχη Καλαμάτας, καθώς και αφιέρωμα στον συγγραφέα. Η έκθεση θα γίνει στο πνευματικό κέντρο Καλαμάτας από 27 Φεβρουαρίου έως 8 Μαρτίου. Το αφιέρωμα στον συγγραφέα θα γίνει στις 8 Μαρτίου επίσης στο Πνευματικό Κέντρο και θα παραστεί και ο ίδιος.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Ύστερα από ένα αεροπορικό δυστύχημα, οι ελάχιστοι επιζήσαντες - που πάσχουν από καθολική αμνησία - βρίσκονται σε μια ψυχιατρική κλινική όπου υποβάλλονται σε μια πρωτότυπη θεραπεία. Ο εμπνευστής της χρεώνει τον καθένα με ρόλους, που ταυτίζονται με την εικόνα και το χαρακτήρα που είχαν οι ήρωες στη ζωή τους πριν από το δυστύχημα, και στήνει θεατρικές παραστάσεις όπου αυτοί «υποδύονται», σύμφωνα με τη θεραπεία, τον ίδιο τους τον εαυτό. Η θεραπεία αυτή, ενώ φαίνεται να οδηγεί σε ένα αρμονικό αποτέλεσμα, θα υπονομευθεί τελικά από την παρουσία μιας νεαρής δημοσιογράφου και από την αντίδραση ενός από τους ασθενείς, ο οποίος δεν έχει χάσει εντελώς τη μνήμη του. Οι ανατροπές στα δεδομένα θα είναι εντυπωσιακές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...