Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Το βιβλίο είχε απήχηση: Οι Λαθρέμποροι ιστορίας ο τίμιος νέος και τα αρχαία στην Δερβένι.


Μια απίστευτη ιστορία  εκτυλίχτηκε λίγες ημέρες μετά την  παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου  Τσούκαλη Λαθρέμποροι ιστορίας. Ένας νεαρός έκανε βόλτες με τη μότο κρός μηχανή του στο Δερβένι Κορινθίας. Κάποια στιγμή το μάτι του έπεσε πάνω σε μια  σπηλιά που είχε μπροστά απο την είσοδό της σκάματα.

Η περιέργεια τον οδήγησε  να δεί τι υπάρχει και έπεσε  πάνω σε κάποια αρχαία αντικείμενα. Αμέσως επικοινώνησε με τον Γιώργο Τσούκαλη για να του ζητήσει πληροφορίες αλλά και οδηγίες σχετικά με την παράδοση τους στις αρμόδιες αρχές.

Ο έμπειρος ιδιωτικός  ερευνητής και συγγραφέας του  βιβλίου Λαθρέμποροι ιστορίας που  έχει άμ,εση σχέση με την αρχαιοκαπηλία  και τον κρυμμένο θησαυρό της  πατρίδας μας του είπε να περιμένει ενημέρωση του. Επικοινώνησε με το τμήμα δίωξης αρχαιοκαπηλίας και σε συνενόηση με τον διοικητή το Σάββατο 2-2-13 το πρωϊ με τη συνδρομή αρχαιολόγου μετέβη ένα κλιμάκιο στο χώρο όπου είχε ανακαλύψει ο νεαρός φιλόπατρις τα αρχαία.

Οι έρευνες του Γιώργου  Τσούκαλη και των συνεργατών του  αλλά και των αρμόδιων αρχών έφεραν στην επιφάνεια το κρυμένο μυστικό. Δέκα αρχαία αντικείμενα της Ρωμαϊκής περιόδου καλοδιατηρημένα και μοναδικά. Η αξία των ευρημάτων δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη καθώς εκκεμεί η σχετική μελέτη τους απο τς αρμόδιες αρχές. Το σημαντικό στην υπόθεση αυτή είναι οτι ένα νέο παιδί που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα σε μια 100% πράξη αγάπης για τη πατρίδατου βρήκε και παρέδωσε ένα θησαυρό που αποτελεί μέρος του τεράστιου και ανεξερεύνητου πλούτου της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...