Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Η Πελοπόννησος δημιουργεί Ινστιτούτο Έρευνας Καινοτομίας

Το Ινστιτούτο Έρευνας Καινοτομίας και Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας είναι το μεγάλο μας στοίχημα για να αλλάξουμε τη φυσιογνωμία της Περιφέρειάς μας...
«Το Ινστιτούτο Έρευνας Καινοτομίας και Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας είναι το μεγάλο μας στοίχημα για να αλλάξουμε τη φυσιογνωμία της Περιφέρειάς μας και να συνδέσουμε τα αποτελέσματά του με τη βιομηχανία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου,μιλώντας χθές στους δημοσιογράφους στην Τρίπολη.

Η πρώτη έκπληξη, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, ήταν η αντίδραση του Ευρωπαίου Επιτρόπου κ. Χαν, ο οποίος δήλωσε ότι θα το στηρίξει προσωπικά και ότι αυτό θα έπρεπε να αποτελεί στόχο όχι μόνο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και όλων των Ευρωπαϊκών Περιφερειών. Η δεύτερη έκπληξη είναι η εξασφάλιση της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Πατρών. Η Τρίτη έκπληξη είναι το ενδιαφέρον του διακεκριμένου Έλληνα καθηγητή και στέλεχος της ΝΑΣΑ κ. Παπαδόπουλου, ο οποίος δήλωσε ένθερμος υποστηρικτής της προσπάθειας και τόνισε ότι θα εξασφαλίσει τη μεταφορά τμημάτων πανεπιστημίων και ινστιτούτων για έρευνα στο κέντρο αυτό, αλλά και, το κυριότερο, τη σύνδεση με μεγάλες επιχειρήσεις. Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης ότι, αφού διευθετηθούν τα νομικά ζητήματα σύστασής του, θα χωροθετηθεί στην Κορινθία προκειμένου να βρίσκεται εγγύτερα στη βιομηχανική της ζώνη, αλλά και στην κρίσιμη μάζα της Αττικής.
radio936.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...