Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΜ.ΑΡ.: Φοροφυγάδες κάνουν εικονικές δωρέες σε εκκλησίες και μοναστήρια!...

Greek Orthodox Church of the AnnunciationImage via Wikipedia
 Στη βουλή φέρνουν το θέμα των εικονικών δωρεών σε εκκλησίες και μονές που εντοπίστηκαν στη Β΄ΔΟΥ Πατρών, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, Θανάσης Λεβέντης και Γρηγόρης Ψαριανός.

Οι τρείς βουλευτές χαρακτηρίζουν εξοργιστική τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος από κάθε λογής επιτήδειους, με την ανοχή ή τη συμβολή παραγόντων της εκκλησίας, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το σαθρό θεσμικό πλαίσιο των δωρεών αλλά και την άκρως περίεργη ασυλία που απολαμβάνει ο χώρος της εκκλησίας από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, μεθοδεύουν χορηγήσεις δωρεών είτε προς την εκκλησία, είτε προς κοινωφελή ιδρύματα, με συνέπεια να λαμβάνουν επιστροφή φόρου το 40-45% επί της δωρεάς.
Οι βουλευτές ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό εάν διαθέτει στοιχεία που να προσδιορίζουν την έκταση του φαινομένου στην Αχαΐα αλλά και πανελλαδικά, τι προτίθεται να πράξει για τον εντοπισμό και την τιμωρία όλων όσων συμμετείχαν στο «πάρτι» των δωρεών με το αζημίωτο, καθώς και αν σκοπεύει να προχωρήσει στην αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τα θέματα των δωρεών σε εκκλησιαστικά ιδρύματα. Το κείμενο της ερώτησης ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...