Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας και ένοπλης ληστείας στην περιοχή του Αιγίου

Συνελήφθησαν στις 28-04-2012 το πρωί στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας 36χρονος υπήκοος Ρωσίας και μια... 41χρονη υπήκοος Μολδαβίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της ληστείας, της υπόθαλψης εγκληματία και της αντίστασης.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν έναν ακόμα συνεργό τους, ο οποίος αναζητείται από τις Αστυνομικές Αρχές.

Ειδικότερα, στις 27-04-2012 το βράδυ, σε σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών επί της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, οι δυο δράστες (ο 36χρονος και ο συνεργός του που αναζητείται), προσέγγισαν δυο υπηκόους Ρουμανίας, ηλικίας 28 και 27 ετών, οι οποίοι πραγματοποιούσαν ολιγόλεπτη στάση με το όχημα τους και προφασιζόμενοι ότι έψαχναν μεταφορικό μέσο, τους έπεισαν να τους μεταφέρουν στην Πάτρα.

Στο ύψος του Αιγίου, απείλησαν τους δυο υπηκόους Ρουμανίας με ένα πιστόλι και με μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, αναγκάζοντας τον οδηγό του οχήματος να εξέλθει από την Νέα Εθνική Οδό και μέσω τοπικών δημοτικών οδών να μεταβεί σε αγροτική περιοχή στα Βαλιμίτικα Αιγίου και να σταθμεύσει.

Με την απειλή των όπλων οι δράστες, μέσα στο όχημα, αφαίρεσαν από τους παθόντες, τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, το χρηματικό ποσό των 490 ευρώ και διάφορα προσωπικά τους έγγραφα.

Στη συνέχεια, οι δυο υπήκοοι Ρουμανίας, προκειμένου να διαφύγουν, άνοιξαν τις μπροστινές πόρτες του οχήματος και έτρεξαν σε παρακείμενους αγρούς, ενώ ο 36χρονος υπήκοος Ρωσίας για να τους εμποδίσει, πυροβόλησε ανεπιτυχώς, στοχεύοντας τον έναν από αυτούς, τουλάχιστον δυο φορές.

Για τη σύλληψη των ενόπλων δραστών, πραγματοποιήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, κατά τις οποίες εντοπίστηκαν σε δύσβατη αγροτική θέση της περιοχής όπου, απειλώντας με το όπλο τους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν πεζοί, κατόρθωσαν να κρυφτούν σε πυκνή βλάστηση και λόγω του σκότους που επικρατούσε να διαφύγουν.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι δυο δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με την 41χρονη συνεργό τους, υπήκοο Μολδαβίας, η οποία με δίκυκλο μοτοποδήλατο πήγε σε σημείο που της υπέδειξαν και μετέφερε αρχικά τον 36χρονο Ρώσο σε οικία, όπου διέμεναν μαζί, στο Αίγιο. Στη συνέχεια με το ίδιο δίκυκλο μετέβη πάλι στη περιοχή όπου παρέλαβε και τον συνεργό του 36χρονου.

Κατά την επιστροφή τους, η 41χρονη και ο συνεπιβάτης της, εντοπίστηκαν στο κέντρο του Αιγίου από την εποχούμενη περιπολία του Τμήματος Ασφαλείας. Στη θέα των αστυνομικών, επιχειρώντας να διαφύγει, πραγματοποίησε ελιγμό, με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε σταθμευμένο όχημα. Ακολούθησε πεζή καταδίωξη κατά την οποία συνελήφθη η 41χρονη, προβάλλοντας αντίσταση στους αστυνομικούς, ενώ ο συνεπιβάτης – συνεργός της, διέφυγε και αναζητείται.

Για τη σύλληψη του 36χρονου δράστη, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, κατά την οποία αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν, προβάλλοντας ο ίδιος σθεναρή αντίσταση, λίγες ώρες αργότερα κατά τη έξοδο του από την οικία που κρυβόταν στο Αίγιο.

Το αυτοκίνητο το οποίο είχαν αφαιρέσει αρχικά οι δράστες εντοπίστηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες του, καθώς επίσης το δίκυκλο μοτοποδήλατο, που είχε χρησιμοποιήσει η 41χρονη συλληφθείσα, κατασχέθηκε ως μέσο διάπραξης αδικήματος, ενώ ερευνάται εάν το κατείχε νόμιμα.

Επισημαίνεται ότι ο 36χρονος συλληφθείς ήταν μέλος σπείρας, η οποία διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές κατ΄ εξακολούθηση στη περιοχή της Αιγιαλείας και είχε εξαρθρωθεί πριν από δυο μήνες περίπου, μετά από επισταμένες έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου.

Ο 36χρονος και η 41χρονη οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού τους.
egklimatikotita-allodapwn.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...