Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Π. Τατούλης: Προχωράει το Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων Πελοποννήσου

Για τον πολιτικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ότι έχει να κάνει με τον αγροτικό τομέα μίλησε αποκλειστικά στον ΑγροΤύπο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, με αφορμή την... πρόσφατη συνάντησή του με τον Πρέσβη της Αμερικής στην Ελλάδα κ. Daniel Bennett Smith. Σύμφωνα με τον κ. Τατούλη έχει προχωρήσει πάρα πολύ η διαδικασία δημιουργίας του Καλαθιού ενώ έχει ήδη εγκριθεί από την Ειδική Γραμματεία Καινοτομίας ένα πρόγραμμα για την οργάνωσή του. Επίσης, ο ίδιος μας έκανε γνωστό ότι έχει ήδη οργανωθεί το Δημοπρατήριο Αγροτικών Προϊόντων το οποίο αναμένει την υπογραφή του απαραίτητου νομοθετικού πλαισίου από την πολιτεία ώστε να εγκατασταθεί. Σχετικά με το θέμα των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων στις Η.Π.Α., ο κ. Τατούλης μας ενημέρωσε ότι εκτός από κρασί που ήδη τα πηγαίνει πολύ καλά στην συγκεκριμένη αγορά ακολουθούν προϊόντα όπως το λάδι, οι ελιές και τα τυροκομικά προϊόντα.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει μια σταθερά εξωστρεφή πολιτική πάνω στα θέματα προώθησης των αγροτικών προϊόντων. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια τον τελευταίο καιρό έχει διευρυνθεί ο ορίζοντας των εξαγωγών μας στις Η.Π.Α. σε όλα τα αγροτικά μας προϊόντα και κυρίως στο κρασί. Πολλές πελοποννησιακές εταιρείες εξάγουν πλέον και έχουν μπει στα μεγάλα δίκτυα διάθεσης κρασιού των Η.Π.Α.», αναφέρει χαρακτηριστικά στον ΑγροΤύπο ο κ. Τατούλης.


Συνεργασία με Εμπορικό Ακόλουθο

Και προσθέτει: «Κατά την πρόσφατη συνάντησή μας με τον Πρέσβη της Αμερικής στην Ελλάδα κ. Daniel Bennett Smith συζητήσαμε για την περαιτέρω διεύρυνση αυτής της προσπάθειας που κάνουν οι επιχειρηματίες – παραγωγοί της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ζητήσαμε και την συνεργασία μας με την υπηρεσία του Εμπορικού Ακόλουθου.

Τα βασικά προϊόντα της Περιφέρειας που κρατούν τα σκήπτρα των εξαγωγών προς τις ΗΠΑ εκτός από το κρασί είναι το λάδι, οι ελιές, τα τυροκομικά προϊόντα, οι μαρμελάδες κ.α. Αυτά τα προϊόντα είναι απολύτως συνυφασμένα με την πολιτική του Καλαθιού Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας».

Καλάθι και Δημοπρατήριο

Σε ερώτηση του ΑγροΤύπου σχετικά με την πορεία του Καλαθιού Αγροτικών Προϊόντων ο κ. Τατούλης μας έκανε γνωστό ότι: «Έχει προχωρήσει πάρα πολύ η διαδικασία δημιουργίας του. Ήδη εγκρίθηκε από την Ειδική Γραμματεία της Καινοτομίας ένα πρόγραμμα για την οργάνωση του Καλαθιού των Αγροτικών Προϊόντων με ένα πολύ σύγχρονο τρόπο. Από την άλλη πλευρά βέβαια οργανώνουμε το Δημοπρατήριο το οποίο όταν το νομοθετικό πλαίσιο μας το επιτρέψει είμαστε έτοιμοι να εγκαταστήσουμε το πρώτο στην Περιφέρειά μας.

Συνάντηση για τα Αγροτικά τον Σεπτέμβριο στην Τρίπολη

Τέλος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μας τόνισε ότι η ανταπόκριση του Αμερικανού Πρέσβη ήταν εξαιρετικά θετική. «Μην ξεχνάμε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει μια ισχυρή οργανωμένη ομογένεια στις Η.Π.Α. τα μέλη της οποίας δεσπόζουν στην οικονομία, την πολιτική και της επιστήμες της χώρας. Το σημαντικότερο είναι ότι συμφωνήσαμε να πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο μια συνάντηση που θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Αμερικάνικης Πρεσβείας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Εμπορικός Ακόλουθος και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο με θέμα την προώθηση των αγροτικών μας προϊόντων στην Αμερική», συμπλήρωσε ο κ. Τατούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...