Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012

Στην Κορινθία το μεγαλύτερο πρόβλημα, σε ύφεση οι υπόλοιπες πυρκαγιές

Όλο και μεγαλώνει η λίστα με τις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί τις τελευταίες ώρες ανά την Ελλάδα, αφού οι ισχυροί άνεμοι δεν βοηθούν την κατάσταση. Το απόγευμα της Κυριακής (17/06) εκδηλώθηκε νέα φωτιά στην περιοχή Ρίτο Ντράσα Κορινθίας.


Είναι σε δασική έκταση και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 16 ατόμων και από αέρος τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα πάντως, σύμφωνα με την πυροσβεστική, εντοπίζεται στο Στεφάνι Κορινθίας, όπου η πυρκαγιά, που καίει δασική έκταση με πουρνάρια, έχει πάρει διαστάσεις. Για την κατάσβεση της προσπαθούν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα, δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Στην ευρύτερη περιοχή της Κερατέας, η φωτιά είναι σε ύφεση αλλά υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις. Εκεί επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 60 οχήματα, 18 εθελοντές με εννέα οχήματα, 30 ιδιωτικές υδροφόρες, 25 οχήματα ΟΤΑ και 70 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Από τις υπόλοιπες φωτιές, που εκδηλώθηκαν το τρέχον διήμερο στην Αττική, σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα, υπό μερικό έλεγχο στην Λουμπάρδα Αγίας Μαρίνας Κορωπίου και στο Ντράφι Παλλήνης, ενώ σβήστηκε η φωτιά στον Κάλαμο.

Από τις σοβαρές πυρκαγιές στην υπόλοιπη Ελλάδα, εκτός από το Στεφάνι Κορινθίας, οι πυρκαγιές στη Μεγάλη Σπηλιά Μονεμβασιάς και στην Κύθνο είναι σε ύφεση, ενώ υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στο Κεφαλόβρυσο Πάτρας. Εν τω μεταξύ, εντός των επόμενων ωρών θα φτάσουν στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας δύο αεροπλάνα CL-415 που διέθεσε η ιταλική Πολιτική Προστασία για βοήθεια στη χώρα μας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, καθώς και ένα αεροπλάνο που στέλνει η Κροατία, προκειμένου να συμβάλλουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...