Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Προειδοποιούν για κατακόρυφη αύξηση των δημοτικών τελών στην Πελοπόννησο

Υψηλό το κόστος διαχείρισης απορριμμάτων από την ανάδοχο εταιρεία

Αύξηση των δημοτικών τελών, ακόμη και έως 100% σε ορισμένες περιοχές της περιφέρειας Πελοποννήσου θα επιφέρει η διαχείριση των απορριμμάτων από την ανάδοχο εταιρεία, αν δεν συμβάλει το κεντρικό κράτος, προειδοποιούν στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Η διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, από την ανάδοχο εταιρεία που αναδείχτηκε από το διαγωνισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου πριν από ένα μήνα, έχει υψηλό κόστος κι αν δεν συμβάλει το κεντρικό κράτος καλύπτοντας μέρος των εξόδων αυτών, θα χρειαστεί μεγάλη αύξηση των δημοτικών τελών», ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Την άποψη αυτή συμμερίζεται πλήρως και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Τρίπολης Σάββας Σαββάκης, ο οποίος δήλωσε σήμερα το πρωί, ότι το κόστος διαχείρισης των σκουπιδιών θα φέρει αύξηση δημοτικών τελών, που θα φτάσει ακόμα και το 100% σε κάποιες περιοχές της περιφέρειας.

Ο κ. Σαββάκης ανέφερε ότι έχει ετοιμάσει προμελέτη για το δήμο Τρίπολης, σύμφωνα με την οποία, αν το κόστος διαχείρισης είναι 60 ευρώ ο τόνος, τα δημοτικά τέλη θα πρέπει να αυξηθούν κατά 30% κι αν το κόστος διαχείρισης είναι 80 ευρώ ο τόνος, τότε τα τέλη πρέπει να αυξηθούν 42%. Υπογραμμίζοντας πως τέτοιες αυξήσεις είναι δυσβάσταχτες για τους πολίτες στην παρούσα μάλιστα οικονομική συγκυρία, όταν στην Αρκαδία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου, τα δύο προηγούμενα χρόνια έχουν κλείσει στο νομό 640 επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ανέφερε ότι μέσα στο 2014 θ' αρχίσει ο ανάδοχος του διαγωνισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου την προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων με τη συμπλήρωση του πρώτου εξαμήνου του έτους.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, σε ότι αφορά το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων υπογράμμισε ότι, ανέρχεται σε 59,6 ευρώ ανά τόνο, στο οποίο προστίθεται η μεταφορά τουλάχιστον κατά 15 ευρώ ανά τόνο μαζί με το ΦΠΑ 13% και τόνισε πως πρέπει να βοηθήσει το κεντρικό κράτος για την κάλυψη αυτών των εξόδων, δεδομένου ότι «δεν μπορούμε να πάμε σε αύξηση τελών σε τέτοιο υψηλό επίπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...