Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

"Κοινός λόγος" από το Θέατρο του Νέου Κόσμου σε Νεμέα, Τρίπολη, Καλαμάτα

Τo Θέατρο του Νέου Κόσμου θα παρουσιάσει σε Νεμέα, Τρίπολη, Καλαμάτα, τον «Κοινό Λόγο» της Έλλης Παπαδημητρίου , σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και με πρωταγωνίστριες τη Λυδία Κονιόρδου και την Ελένη Κοκκίδου.

 Η παράσταση, ένα θεατρικό οδοιπορικό που χρονικά καλύπτει την περίοδο από τη μαζική εξόντωση των Ποντίων και τη Μικρασιατική Καταστροφή ως την Κατοχή και τον Εμφύλιο, βασίζεται σε αφηγήσεις ανώνυμων γυναικών, καταγραμμένες από την Έλλη Παπαδημητρίου. Οι αφηγήσεις αυτές έχουν ως κοινό εφόδιο το λόγο των κοινών ανθρώπων, που συναρμολογεί σωστά την εποχή τους και το κλίμα της, ζωντανεύοντας ατομικές και συλλογικές μνήμες που φωτίζουν διαφορετικά όχι μόνο την ιστορία αλλά και τα σύγχρονα πάθη μας. Οι αφηγήσεις, η μουσική και τα τραγούδια μας μεταφέρουν ήχους και αισθήματα από έναν κόσμο που θυσιάστηκε στους εθνικισμούς του 20ού αιώνα.

Ο Κοινός Λόγος  είναι μια παράσταση καθοριστική για τη φυσιογνωμία του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Πρωτοπαρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 1997 στην αυλή της ζυθαποθήκης του ΦΙΞ, εγκαινιάζοντας τον θεατρικό χώρο που εδώ και 15 χρόνια στεγάζει το θίασο, και αγκαλιάστηκε από το κοινό και από το σύνολο των κριτικών.

Το νέο ανέβασμα με ανανεωμένη ματιά παρουσιάζεται με πέντε σημαντικές ηθοποιούς, που η καθεμία έχει αφήσει το δικό της αποτύπωμα στα θεατρικά δρώμενα. Η Λυδία Κονιόρδου, η Ελένη Κοκκίδου, η Μαρία Κατσανδρή, η Ελένη Ουζουνίδου και η Τάνια Παλαιολόγου με τη σκηνοθετική καθοδήγηση τουΒαγγέλη Θεοδωρόπουλου ετοιμάζουν μια παράσταση που θα συγκινήσει και θα συζητηθεί.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Σκηνικά - Κοστούμια: Αντώνης Δαγκλίδης

Επιλογή & διδασκαλία τραγουδιών: Κώστας Βόμβολος

Επιμέλεια κίνησης: Αγγελική Στελλάτου

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Φωτογραφίες: Μαριλένα Σταφυλίδου

ΠΑΙΖΟΥΝ: Λυδία Κονιόρδου, Ελένη Κοκκίδου, Μαρία Κατσανδρή, Ελένη Ουζουνίδου, Τάνια Παλαιολόγου.

 Πριν την παράσταση στης Καλαμάτας, θα προηγηθούν παραστάσεις στη Νεμέα την Τετάρτη 28 Αυγούστου και στην Τρίπολη την Πέμπτη 29 Αυγούστου και στη Καλαμάτα στις 30 Αυγούστου

Προπώληση εισιτηρίων για την παράσταση στην Καλαμάτα στα κατάστημα Public και στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...