Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Ξεφάντωσαν παραδοσιακά στο Λυγουριό την Τσικνοπέμπτη

Ένα παραδοσιακό γλέντι, όπως εξάλλου απαιτούσε η ημέρα, έστησαν τα μέλη και οι φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο Καββαδίας" στο Λυγουριό χθες βράδυ Τσικνοπέμπτης.


Τα κοψίδια όπως ειναι φυσικό στην φωτιά και το κρασί άφθονο, ενώ το κέφι ξεχείλισε, κάτι που είχαν ανάγκη άλλωστε όλα τα παιδιά, που τις τελευταίες ημέρες εργάζονται πυρετωδώς καθημερινά για να ετοιμάσουν τα άρματα που θα πάρουν μέρος στο φημισμένο Λυγουριάτικο καρναβάλι της Καθαροδευτέρας. 


Από το γλέντι δεν έλειψε και το κλασικό αλευρομουτζούρωμα που είναι παράδοση από πολύ παλιά στο Λυγουριό από τους παλαιότερους, που είδαν την νεολαία του χωριού να ακολουθεί τα χνάρια τους!

 Ήταν ευκαιρία για να ξεδώσουν και να γλεντήσουν με την ψυχή τους όπως θα δείτε και στο βίντεο, αφού οι μέρες πλησιάζουν για την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, ενώ η κούραση από τις ετοιμασίες δεν φαίνεται να τους έχει καταβάλει, αφού ακόμα και (στριπτίζ) έγινε!

Στο γλέντι παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Επιδαύρου Κ. Γκάτσιος που δεν  παρέλειψε να χορέψει και να ευχαριστήσει όλους του ανθρώπους που κοπιάζουν για να φέρουν σε πέρας τις ετοιμασίες του Λυγουριάτικου καρναβαλιού.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...