Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Παραδίδεται στην κυκλοφορία το τμήμα του αυτοκινητόδρομου Τρίπολης- Καλαμάτας

Ένα πολύ σημαντικό και δύσκολο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης - Καλαμάτας παραδίδεται, τη Δευτέρα, στην κυκλοφορία. Πρόκειται για το τμήμα από την Αλλαγή μέχρι τη Θουρία, μήκους 22 περίπου χλμ. (από τον Ανισόπεδο Κόμβο Κυπαρισσίας έως τον Ανισόπεδο Κόμβο εισόδου Καλαμάτας).

Με την παράδοση στην κυκλοφορία του συγκεκριμένου τμήματος, μειώνεται αφενός ο χρόνος μετακίνησης, από μισή ώρα, σε λιγότερο από 10 λεπτά, ενώ βελτιώνεται η οδική ασφάλεια, γεγονός που θα συμβάλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, τα οποία είναι πολύ συχνά στη σημερινή Εθνική Οδό (που διασχίζει όλους τους οικισμούς μέχρι την Καλαμάτα).

Η κατασκευή του τμήματος Αλλαγή? Θουρία ξεκίνησε το 2008, η συνολική του δαπάνη ανέρχεται σε 190 εκατ. ευρώ και θα παραδοθεί ως σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, με αποπερατωμένους τρεις ανισόπεδους κόμβους (Κυπαρισσίας, Αρφαρών και εισόδου Καλαμάτας). Οι κόμβοι αυτοί συνδέουν τον αυτοκινητόδρομο με το τοπικό δίκτυο και με την παλαιά, πλέον, εθνική οδό Τρίπολης- Μεγαλόπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να δοθεί πολύ σύντομα στην κυκλοφορία και το τμήμα από τα Παραδείσια μέχρι την Αλλαγή που ανακατασκευάζεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά τις κατολισθήσεις που είχαν σημειωθεί εκεί πριν από δύο χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...