Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Επιβλητικός ο Διομήδης, υπέταξε 30-18 την ΑΕΚ

Με κεκτημένη ταχύτητα από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου την περσινή σεζόν συνέχισε και στη φετινή ο Διομήδης Άργους.
Οι «Λύκοι» θριάμβευσαν στον πρώτο εμφύλιο του ελληνικού χάντμπολ, επικρατώντας της ΑΕΚ με 30-18 (16-8 ημχ.) στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τον 1ο γύρο του EHF cup. Ο πρωταθλητής Ελλάδος στο κατάμεστο κλειστό της Νέας Κίου, κατάφερε έτσι και πήρε σκορ πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού που θα διεξαχθεί στο κλειστό του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας την ερχόμενη Κυριακή.


Ο Διομήδης Άργους πιο δεμένος, πιο έτοιμος αγωνιστικά και ψυχολογικά και με μεγαλύτερη συγκέντρωση κατόρθωσε να «εγκλωβίσει» την «Ένωση» στην σκληροτράχηλη άμυνα του, κρατώντας την σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Εκμεταλλεύτηκε δε με τον καλύτερο τρόπο τα αβίαστα λάθη στην επίθεση και με αιχμή του δόρατος τον δεξιό εξτρέμ Νίκο Σαμαρά που πέτυχε συνολικά 9 γκολ, προηγήθηκε 14-7 στο 27’, κάνοντας ένα σερί 5-0 (από 9-7) μέσα σε 5 λεπτά. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι γηπεδούχοι ανέβασαν ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες, φτάνοντας την διαφορά αρχικά στα 9 γκολ (17-8 στο 32’) και στην συνέχεια και σε διψήφιο νούμερο (21-10 στο 37’). Οι φωνές του Γιάννη Αρβανίτη στα αποδυτήρια και οι αλλαγές με τον Τσακνή κάτω από τα δοκάρια στη θέση του κακού Καφφάτου και η παρουσία των Ναουμίδη, Τσαούση (εναλλάξ) αντί του Μπαλωμένου, ο οποίος υπέστη και τράβηγμα, δεν άλλαξαν την εικόνα της ΑΕΚ.

Η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια με κορυφαίο τον τερματοφύλακα Χριστόφορο Νούνγκοβιτς που πραγματοποίησε 18 επεμβάσεις, έχοντας 50% ποσοστό αποκρούσεων, κατάφερε να φτάσει στο +13 (26-13) και τελικά να κερδίσει με 30-18, δείχνοντας την ανωτερότητα της.

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ- ΑΕΚ 30-18 (16-8) ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Τσούλος, Ζαραβίνας, Μεγαλοικονόμου 4, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς , Μούγιτς, Χειβιδόπουλος, Νούνγκοβνιτς, Μαραγκός 2, Σαμαράς 9, Κοντούλης, Σπέντζος, Δεληγιάννης 5, Μαστρορογιάννης 7, Καραιβάνοφ 1, Τάσκοβιτς 2
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 3, Γεωργιάδης 4, Γιαννόππουλος 1, Μπαλώμενος, Τσακνής Σύγγαρης, Ασαρίδης 4, Οικονόμου, Αλβανός 3, Ναουμίδης, Τσαούσης Παπαδιονιονυσίου 1, Κουρέτας, Παπαδόπουλος 2, Χερουβείμ.

Διαιτητές: Μπόριτς, Mάρκοβιτς (Σερβία), Παρατηρητής: Σαββίδης (Κύπρος), δίλεπτα: 7-10, πέναλτι: 2-/3 2/3
κόκκινη 42:46 Τσαούσης, 56:43 Σαμαράς (με τρεις δίλεπτες).


ΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Θα φροντίσω να είμαστε 100% έτοιμοι στη ρεβάνς»
Δημήτρης Δημητρούλιας (προπονητής Διομήδη): «Εγώ είχα ζητήσει πριν από τον αγώνα στους παίκτες μου τη νίκη έστω και μισό γκολ διαφορά. Κι αυτό διότι ξέρω ότι οι παίκτες μου μπορούν να τα καταφέρουν στις συνθήκες μια δύσκολης έδρας. Προφανώς και μιλάμε για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, διότι αυτά στον αθλητισμό δεν συγχωρούνται. Θα φροντίσω να είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι 100% στη ρεβάνς».

«Ωκεανός από λάθη»
Γιάννης Αρβανίτης (τεχνικός ΑΕΚ): «Πάρα πολύ νευρικό και κακό παιχνίδι από την πλευρά μας. Κάναμε έναν… ωκεανό από λάθη. Το σκορ τα λέει όλα. Ο Μπαλωμένος είχε ένα τράβηγμα για αυτό και αποφάσισα να μην τον χρησιμοποιήσω στο δεύτερο ημίχρονο. Όπως και να' χει, υπάρχει και το δεύτερο ματς».




«Περιμένουνε αντίδραση»
Γιώργος Ζαραβίνας (αρχηγός Διομήδη): «Θέλαμε τη νίκη έστω και με μισό γκολ διαφορά. Κακώς έγινε πολύς λόγος πριν από το ματς, μια και δεν ήταν αγώνας που θα έκρινε τον τίτλο. Και οι δυο ομάδες είναι ανέτοιμες αφού προέρχονται από μόλις 30 μέρες προετοιμασίας. Τίποτα δεν έχει ακόμη τελειώσει. Η ΑΕΚ έχει παίκτες εγωιστές και δεν είναι τυχαίο ότι η ρεβάνς θα γίνει στο κλειστό του Ιωνικού. Περιμένουμε να αντιδράσουν».

Νίκος Σαμαράς (δεξιός εξτρέμ Διομήδη): «Κάναμε μια πολύ εμφάνιση που συνοδεύτηκε από μια σπουδαία νίκη. Δεν περιμέναμε τέτοια διαφορά. Πλέον έχουμε το προβάδισμα»

Χριστόφορος Μπακαούκας (αρχηγός ΑΕΚ): «Δίκαιη επικράτηση του Διομήδη. Εμείς δεν μπήκαμε καν στον αγώνα. Πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι. Αν δεν παίξεις δεν κερδίζεις κανέναν».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...