Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Κιάτο: εξάρθρωση σπείρας που σκότωνε, λήστευε και έκλεβε

Ύστερα από πολύμηνη αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που ενέχεται σε ανθρωποκτονία 82χρονου Έλληνα και σωρεία ενόπλων ληστειών και κλοπών.

Ειδικότερα, εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 82χρονου, που έγινε τη 18η Ιουνίου 2012, στον Πύργο Κορινθίας, κατά τη διάρκεια ληστείας, καθώς και συνολικά 23 περιπτώσεις ενόπλων ληστειών και κλοπών, σε σπίτια, εξοχικές κατοικίες και όχημα, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας και της Φθιώτιδας.

Στο Κιάτο συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση, τρεις Αλβανοί, ηλικίας 22, 28 και 22 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία, ληστείες κατά συναυτουργία και κατά συρροή, κλοπή, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος τους, συμπεριλαμβάνει ακόμα τρεις Αλβανούς, ηλικίας 31, 23 και 25 ετών, καθώς κι επιπλέον ένα άτομο, όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Είχαν αποκομίσει χρήματα και είδη πάνω από 73.000 ευρώ

Οι παραπάνω είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη ένοπλων ληστειών και κλοπών, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων. Κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν η εισβολή τους σε σπίτια ηλικιωμένων με βαρύ οπλισμό και η κακομεταχείριση κι ο τραυματισμός των θυμάτων τους, με ιδιαίτερα σκληρή χρήση βίας.

Όπως προέκυψε, οι δράστες, με διαφορετική κατά περίπτωση σύνθεση, κατά το χρονικό διάστημα από τα τέλη Απρίλιου έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, είχαν διαπράξει στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας 13 ένοπλες ληστείες σε οικίες και τέσσερις περιπτώσεις κλοπών, σε εξοχικές κατοικίες και οχήματα.

Επιπρόσθετα, από την έρευνα προέκυψε ότι είχαν επίσης διαπράξει ακόμα έξι περιπτώσεις ένοπλων ληστειών, σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας.

Συνολικά, από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει χρηματικά ποσά, χρυσαφικά και αντικείμενα, που η αξία τους ξεπερνά τις 73.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο Ανακριτή Κορίνθου, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης αναζητούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...