Σάββατο, 1 Ιουνίου 2013

Τέρενς Κουίκ: "Τον Δήμαρχο Σπάρτης, δεν θέλω να τον βλέπω ούτε ζωγραφιστό! "

Σφοδρή επίθεση κατά του Δημάρχου Σπάρτης κάνει ο  Βουλευτής Επικρατείας  των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, μετά την απαγόρευση να καταθέσει στεφάνι στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Διάβασα την απάντηση του Δημάρχου Σπάρτης Σταύρου  Αργειτάκου για τη δικαιολογημένη και  έντονη διαμαρτυρία μου, επειδή μου  απαγορεύτηκε να καταθέσω στεφάνι ως Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

Σε γελοίες  τοποθετήσεις αρνούμαι να κάνω τον  οποιονδήποτε σχολιασμό.

Επιμένω στα όσα δήλωσα αμέσως μετά την πρωτοφανή ενέργεια του συγκεκριμένου  αυτοδιοικητικού παράγοντα.

Ταυτόχρονα, θέλω να ευχαριστήσω για  τη στάση που επέδειξαν στο  πρόσωπό μου οι δύο Βουλευτές  του νομού (του κόμματος της ΝΔ), η Αντιπεριφερειάρχης όπως και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κκ. Ευσταθίου.

Το ίδιο ευχαριστώ και όλους  τους συναδέλφους Βουλευτές της  Βουλής, ανεξαρτήτως κόμματος, που  εδικαιολόγησαν πλήρως τη διαμαρτυρία  μου.

Διαβεβαιώνω ότι σε κάθε ευκαιρία θα υπηρετώ τα συμφέροντα του νομού  Λακωνίας, έχοντας αναλάβει την κοινοβουλευτική εποπτεία της περιοχής, θα συνεργάζομαι με όλους τους θεσμικούς παράγοντες του νομού και των πόλεων, ανεξαρτήτως από ποιο κομματικό χώρο προέρχονται, αλλά προσωπικά το συγκεκριμένο Δήμαρχο, δεν θέλω να τον βλέπω ούτε ζωγραφιστό! Δεν αξίζει τον κόπο. Είναι πολύ χαμηλά στη συνείδησή μου.

Για την ιστορία να αναφέρω  ότι ποτέ δεν μου απαγόρευσαν  να καταθέσω στεφάνι σε αντίστοιχες  εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης. Σάμος, Κέρκυρα, Άγνωστος Στρατιώτης, Φυλακισμένα  Μνήματα Κύπρου, Λεωνίδεια Σπάρτης, Ρόδος, Ξάνθη, Κάρπαθος κλπ. »

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΓΕΙΤΑΚΟΣ σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

"Η μετάβασή μου στα Γιάννενα για το τακτικό ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ δυστυχώς δεν μου επέτρεψε να ενημερωθώ έγκαιρα για την δυσαρέσκεια την οποία εξέφρασε ο κος Κουίκ απέναντι στην δημοτική αρχή. Ελπίζω ότι, παρόλα αυτά, η σημερινή τοποθέτησή μου θα δώσει τόσο στον κο Κουίκ, όσο και σε όλους όσοι έγιναν μέτοχοι της δυσαρέσκειάς του, επαρκή στοιχεία για να κατανοήσουν βαθύτερα το τι συνέβη.

    Στο Μυστρά κορυφώθηκαν την Τετάρτη 29/5/2013 οι εκδηλώσεις των Παλαιολογείων με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Στις γιορτές μνήμης και τιμής σαν αυτήν είθισται μετά την δοξολογία η κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Κων/νου Παλαιολόγου από εκπροσώπους των τοπικών συνδέσμων και φορέων. Και ασφαλώς - όπως έγινε και φέτος -  από τον εκπρόσωπο, τόσο της εκάστοτε Κυβέρνησης, όσο και της Βουλής των Ελλήνων. Η κατάθεση στεφάνου από εκπροσώπους των κομμάτων δεν συνηθίζεται για προφανείς λόγους.

     Ο κος Κουίκ είχε ενημερωθεί για το «πρωτόκολλο» αυτό της εθιμοτυπίας των Παλαιολογείων το πρωί της ίδιας μέρας. Για τον λόγο αυτό η αντίδραση του κου Κουίκ αιφνιδίασε τη δημοτική αρχή, από την οποία και κρίνεται ως πλήρως ακατανόητη και ασφαλώς αδικαιολόγητη.

    Ο σεβασμός τόσο προς το πρόσωπο του κου Κουίκ, όσο ασφαλώς και του κόμματος το οποίο εκπροσωπεί, είναι σαφής και δηλώνεται δημοσίως.   Η σημερινή  τοποθέτηση δεν έχει προσωπικό χαρακτήρα και θα ήταν ακριβώς η ίδια για κάθε βουλευτή οποιουδήποτε κόμματος. Οι βουλευτές και οι κομματικοί τους σχηματισμοί ήταν πάντοτε προσκεκλημένοι μας και ο σεβασμός προς το έργο που επιτελούν αδιαμφισβήτητος.

    Όμως, σύμφωνα με τη δική μας αντίληψη, σε εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης, θεωρούμε ότι η πολιτική ταυτότητα όλων μας επιβάλλεται να έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Οι εκδηλώσεις αυτές διεκδικούν την τιμή που τους πρέπει από όλους μας χωρίς τη συνοδεία καμιάς κομματικής ταυτότητας. Ίσως διότι το ιδιαίτερο βάρος που αυτές κουβαλούν για τον τόπο τους έχει τη μοναδικότητα να μην χωρίζει ιδεολογικά τους ανθρώπους, αλλά να τους ενώνει.  Απέναντι σ΄ αυτό το πνεύμα κανείς δεν  μπορεί να έχει επιλεκτική μεταχείριση.

    Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά  όλους όσοι μας έκαναν την τιμή να παρευρεθούν στον Μυστρά την 29η Μαΐου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...