Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

«Συναγερμός» από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας σχετικά με τα πυροδάνεια


Τη ρύθμιση των πυροδανείων ζητά με νέα επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά το Επιμελητήριο Μεσσηνίας διά του προέδρου Δημήτρη Μανιάτη, καθώς οι συνέπειες από ενδεχόμενη μη ρύθμιση των δανείων θα... είναι δραματικά απρόβλεπτες, μια και η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων αδυνατούν να καταβάλουν τις δόσεις. Η πρώτη δόση προβλέπεται να καταβληθεί στα τέλη Ιουνίου, γεγονός που έχει σημάνει «συναγερμό» στις τάξεις των εμπλεκόμενων επαγγελματιών.

Η επιστολή του κ.Μανιάτη αποτελεί ουσιαστικά συνέχειας της επιστολής που είχαν στείλει από κοινού όλα τα Επιμελητήρια των πυρόπληκτων νομών, μεταξύ των οποίων και της Ηλείας. Αναλυτικά η επιστολή προς τον Πρωθυπουργό:

«Σε συνέχεια της κοινής επιστολής των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών προς τον υπουργό Οικονομικών, επανερχόμαστε στο θέμα που αφορά τις ρυθμίσεις που απαιτούνται να υιοθετηθούν για τα πυρόπληκτα δάνεια. Αυτονόητο είναι ότι στην ρύθμιση πρέπει να συμπεριληφθούν εγγυημένα και μη εγγυημένα από το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς και δάνεια που έχουν καταγγελθεί. Η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί στους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών την συγκρότηση τριμερούς οργάνου (από το Ελληνικό Δημόσιο, τις τράπεζες και τα Επιμελητήρια) για ριζική λύση του προβλήματος. Ωστόσο προέβη, αιφνιδιαστικά, στην κατάθεση της τροπολογίας 478/19-4-2013, που ψηφίστηκε όπως 25/4/2013 (νόμος 4151/2013, άρθρο 20). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ριζική ανατροπή του ισχύοντος νομικού πλαισίου, αφού παραδίδει στην κρίση των τραπεζών την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αυτών, αλλά και του συνόλου των συμφερόντων και δικαιωμάτων του Ελληνικού Δημοσίου ως εγγυητή, με συνέπεια να είναι μέγας κίνδυνος να κλείσουν και να αφανιστούν όλοι οι δανειολήπτες επαγγελματίες και μικροεπιχειρηματίες των πυρόπληκτων νομών. Τα Επιμελητήρια των πυρόπληκτων νομών ζητούν "την επαναφορά του καταργηθέντος νομικού καθεστώτος (άρθρο 58 ν.4075/2012) και την έναρξη του θεσμικού διαλόγου όπως είχε υποσχεθεί".


radio936.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...