Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Ενταση και αντιπαραθέσεις για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής

Με ένταση, αντιπαραθέσεις, αποδοκιμασίες και επιδοκιμασίες συζητήθηκε χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας το θέμα της ακύρωσης του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα.

Πολύς κόσμος, μέλη αριστερών κομμάτων και οργανώσεων είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο χώρο.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας σε ρόλο... Πόντιου Πιλάτου δεν πήρε ουσιαστικά θέση και έριξε το μπαλάκι στη Λιμενική Επιτροπή. Ζήτησε από το συγκεκριμένο όργανο να αξιολογήσει και πάλι την κατάσταση και να πάρει απόφαση που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πόλης. Ο κ. Νίκας μάλιστα επικαλέστηκε την τοποθέτηση του εκπροσώπου του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Παναγιώτη Στέφανου, ο οποίος είπε ότι το Εργατικό Κέντρο που συμμετέχει στη Λιμενική Επιτροπή θα επαναφέρει το θέμα και ουσιαστικά θα ζητήσει την ανάκληση της απόφασης.

Να πάρουν πίσω στις άδειες και να μη γίνει το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα στις 3-4 Αυγούστου ζήτησαν οι επικεφαλής των μειοψηφιών Θόδωρος Μπρεδήμας, Νίκος Διασάκος και Σταμάτης Μπεχράκης. Σημείωσαν ότι το φεστιβάλ είναι πρόκληση για τα χιλιάδες θύματα της γερμανικής κατοχής και για τους λιμενεργάτες που έπεσαν στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Υπέρ της διεξαγωγής του φεστιβάλ τάχθηκε ο Νίκος Φωτέας υποστηρίζοντας ότι "δημοκρατία σημαίνει πολυφωνία, σεβασμός στη διαφορετικότητα". Την αντίδραση των συγκεντρωμένων προκάλεσε η δήλωση του κ. Φωτέα ότι η Χ.Α. είναι η μόνη παράταξη στη Βουλή που δεν έχει διαχειριστεί εξουσία.

Υπέρ της παραχώρησης του χώρου τάχθηκε ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Κώστας Αθανασόπουλος και επέπληξε αυτούς που "επικαλούνται ως συνεργάτη των ναζί τον ιστορικό ηγέτη Ιωάννη Μεταξά" - άποψη που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και συνθήματα κατά του φασισμού.

Υπέρ της ελεύθερης διεξαγωγής του φεστιβάλ, υπέρ του δικαιώματος του συγκεντρώνεσθαι και του συναθροίζεσθαι, τάχθηκαν ο αντιδήμαρχος Χρήστος Ριζάς και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μπάκας.

eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...