Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Τρίπολη: Διαδρομές με στόχο την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού

Η περιφέρεια Πελοποννήσου προωθεί τον εναλλακτικό τουρισμό και ειδικότερα την ανάδειξη ιστορικών διαδρομών σε Αρκαδία και Μεσσηνία, με στόχο την προσέλκυση ειδικών επιστημόνων και φίλων του αρχαιοελληνικού πολιτισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας και Μεσσηνίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας και Παναγιώτης Αλευράς, με υπηρεσιακούς παράγοντες της περιφέρειας, επισκέφθηκαν το Λύκαιο Όρος, στην περιοχή της Μεγαλόπολης, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και η μελέτη ειδικής τουριστικής διαδρομής που θα συνδέει την ιερά κορυφή των Αρκάδων, το Λύκαιο όρος, με τον ναό του επικούρειου Απόλλωνα, το φαράγγι της Νέδας και ολοκλήρωση της διαδρομής στην Αρχαία Λυκόσουρα που κατά τη μυθολογία, αποτελεί την πρώτη πόλη της Γης. Πρόκειται για τη δημιουργία μιας τουριστικής διαδρομής σε ένα εξαιρετικού κάλλους φυσικό τοπίο που θα συνδέει ιστορικούς για την αρχαιότητα τόπους σε Αρκαδία και Μεσσηνία.

Το έργο έχει ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα της περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας με εξασφαλισμένη πίστωση και στόχο να ολοκληρωθεί εντός του 2013.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, δήλωσε πως πρόκειται για μία από τις τέσσερις τουριστικές διαδρομές για εναλλακτικό τουρισμό στην Αρκαδία, που αποτελούν τμήμα του στρατηγικού τουριστικού σχεδιασμού της περιφέρειας Πελοποννήσου και στοχεύουν στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. «Στόχος μας είναι -τόνισε- η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η προσέλκυση επισκεπτών όλες τις εποχές του χρόνου, δίνοντας πραγματική ώθηση στο τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου και την τοπική οικονομία, διότι μόνο έτσι θα βγούμε από την κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...