Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Τρίπολη: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ολυμπιακής Ελληνορωμαϊκής κι Ελευθέρας Πάλης

Ένα ακόμα μεγάλο αθλητικό γεγονός πρόκειται να διεξαχθεί στην Τρίπολη την Κυριακή 31 Μαρτίου, αφού ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με... την Ελληνικά Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης (Ε.Ο.Φ.Π), θα διοργανώσουν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Εφήβων και Νεανίδων.

Περισσότεροι από 200 αθλητές –τριες θα συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο του Δ.Α.Κ Τρίπολης και αποτελεί τη συνέχεια μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, Διεθνούς και Πανελλήνιας εμβέλειας, που φιλοξενεί ο Δήμος Τρίπολης ενισχύοντας παράλληλα τον Αθλητικό τουρισμό της ευρύτερης περιοχής.

Στα πλαίσια αυτής της σημαντικής διοργάνωσης ο Δήμος Τρίπολης θα τιμήσει την Κυριακή το Δημήτρη Θανόπουλο, αλλά και τρεις ακόμα μεγάλους αθλητές της πάλης που κατάγονται από την Αρκαδία.

Την Ολυμπιονίκη Βούλα Ζυγούρη, που κατέκτησε την 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Μαρία Πρεβολαράκη, για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικών που έγινε στον Καναδά το 2012 και τέλος τον Αλέξη Κολιτσόπουλο, για το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων το 1994.

Κλιμάκιο της ομοσπονδίας της Πάλης (Ε.Ο.Φ.Π) πραγματοποίησε την Παρασκευή 29 Μαρτίου επίσκεψη στο 4ο Λύκειο Τρίπολης. Εκεί υπήρξε παρουσίαση από την Ολυμπιονίκη Βούλα Ζυγούρη σε μαθητές σχολείων της περιοχής (11ο και 12ο Δημοτικό και 4ο Γυμνάσιο) σχετικά με τη διάδοση του αθλήματος της πάλης.

Ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Πάλης κ. Δημήτρης Κολιτσόπουλος δήλωσε:

"Ηρθαμε στην Τρίπολη για να διαδώσουμε το άθλημα της Πάλης. Με πολύ χαρά ανακοινώνουμε την ίδρυση Τμήματος Πάλης στον Αρκαδικό και ελπίζουμε στην συνεργασία του Δήμου για παραχώρηση χώρου. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε στην παρούσα το Δήμο Τρίπολης για την εξαιρετική φιλοξενία και την κάλυψη των εξόδων των αποστολών που θα παραβρεθούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα."

Τέλος ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε στην Τρίπολη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης, που έρχεται ως συνέχεια των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων που κατά καιρούς έχουν έρθει στην πόλης μας.

Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους συμμετέχοντες καλή διαμονή και καλή επιτυχία, τόσο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εδώ στην Τρίπολη, όσο και στο μέλλον.

Μας τιμάει ιδιαίτερα ότι φιλοξενούμε στην Τρίπολη ένα άθλημα που έλκει την καταγωγή του από την Αρχαία Ελλάδα και έχει αναδείξει κατά καιρούς Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Δήμος Τρίπολης θα τιμήσει τέσσερις ξεχωριστούς αθλητές την Κυριακή, όπως ο Δημήτρης Θανόπουλος, η Βούλα Ζυγούρη, η Μαρία Πρεβολαράκη και ο Αλέξης Κολιτσόπουλος.

Κλείνοντας, ο Δήμος Τρίπολης με την ανάληψη και αυτής της σημαντικής διοργάνωσης αποδεικνύει το ενδιαφέρον του για τον αθλητισμό και τη νεολαία ενισχύοντας παράλληλα τον αθλητικό τουρισμό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...