Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Πασχάλη Λαμπαρδή «Κάθετη Έξοδος» στην Καλαμάτα.

Το βιβλίο του  Πασχάλη Λαμπαρδή «Κάθετη Έξοδος», που τιμήθηκε ως το «καλύτερο βιβλίο του 2012»,  με το βραβείο αναγνωστών του ΕΚΕΒΙ, θα παρουσιαστεί από τον συγγραφέα του σήμερα στις 7 το απόγευμα, στο κατάστημα «Public» στον πεζόδρομο της Αριστομένους στην Καλαμάτα. 


Πρόκειται για ένα διαφορετικό, εξαιρετικά επίκαιρο µυθιστόρηµα, που προκαλεί τον αναγνώστη να συλλογιστεί τον σκοπό του δικού του ταξιδιού, ακόµη και διαφωνώντας µαζί του. Έχει φόντο µια ταινία-υπερπαραγωγή, µ’ ένα σενάριο εκπληκτικό, που έχει τη δύναµη ν’ αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται η ανθρωπότητα, ή µάλλον τον τρόπο που της επιβάλλουν να σκέφτεται... Ο σκηνοθέτης Στέφανος Ανεµογιάννης επιλέγεται από µία µυστηριώδη οργάνωση για να σκηνοθετήσει αυτή την ταινία. Ενώ η ανάγνωση του σεναρίου τον αφήνει έκπληκτο και είναι γι’ αυτόν µια µεγάλη πρόκληση, ο ίδιος βρίσκεται στην πιο δύσκολη στιγµή της ζωής του και είναι έτοιµος να καταρρεύσει. Ταυτόχρονα και απροσδόκητα, εµφανίζεται µπροστά του η Αθηνά, µια καινοτόµος ψυχολόγος που χρησιµοποιεί τεχνικές της ψυχολογίας για να δηµιουργήσει µια σταθερή γέφυρα, η οποία θα βοηθήσει τον Στέφανο να περάσει από το ενοχικό του παρελθόν σ’ ένα ισορροπηµένο παρόν µε το πρόσωπο στραµµένο στο φωτεινό µέλλον. Σαν άλλη Αριάδνη θα του δώσει τον µίτο για να βγει από τον προσωπικό του λαβύρινθο. Ο Στέφανος την ερωτεύεται µε πάθος και βιώνει αυτό που λέγεται «µεγάλη αγάπη», ανασυντάσσει τις δυνάµεις του για να κατορθώσει να φέρει εις πέρας το έργο του. Όµως το σενάριο της ταινίας απέχει ελάχιστα από την πραγµατικότητα. Δύο τεράστιες δυνάµεις γιγαντώνονται και συγκρούονται, το καλό και το κακό, και ο κίνδυνος παραµονεύει στην Κρήτη, το νησί του Λαβυρίνθου. Ποιοι επιβάλλουν στους ανθρώπους να βρίσκονται εγκλωβισµένοι µέσα στον Λαβύρινθο; Και ποιοι είναι αυτοί που δείχνουν την έξοδο, την ΚΑΘΕΤΗ ΕΞΟΔΟ;

Ο Πασχάλης Λαµπαρδής γεννήθηκε στις Σέρρες το 1960. Σπούδασε Μηχανικός-Ηλεκτρολόγος ενώ γνώριζε ότι ο δρόµος του είναι η συγγραφή. Ταξίδεψε πολύ ακολουθώντας τα σηµάδια της ζωής. Κάθε βιβλίο του είναι προϊόν έρευνας. Για τις ανάγκες της συγγραφής του βιβλίου του «Κάθετη έξοδος» σπουδάζει Ψυχολογία και ειδικεύεται σε διάφορες προσεγγίσεις. Ζει στη Θεσσαλονίκη και είναι ολοκληρωτικά αφιερωµένος στην έρευνα και τη συγγραφή. Τα τελευταία είκοσι χρόνια επισκέπτεται πολύ συχνά το Άγιο Όρος, το οποίο θεωρεί ότι είναι το ψηλότερο σηµείο της γης. Από κει αντλεί δύναµη για να χρησιµοποιεί την πένα του όπως πρέπει. Η πένα του συγγραφέα, όπως λέει ο ίδιος, είναι υποχρεωµένη να υπηρετεί µεγάλες αλήθειες. Έργα του: «Υπόθεση ζωής» (Μαλλιάρης, 1997), «Ο ταξιδευτής του Βοσπόρου» (Ιωλκός, 2002 – νέα, αναθεωρηµένη έκδοση από τις Εκδόσεις Πατάκη, 2010, Βραβείο λογοτεχνίας και πνευµατικών αξιών 2002 από την Ελληνική Εταιρεία Χριστιανικών Γραµµάτων), «Οι φύλακες της Ανατολίας» (Εκδόσεις Πατάκη, 2005), «Η κοιλάδα των σπαθιών» (Εκδόσεις Πατάκη, 2008).


Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η δημοσιογράφος Γιούλα Σαρδέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...