Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Σπάρτη: Εγκληματική οργάνωση διακινούσε μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων

Μία νταλίκα γεμάτη λαθραία τσιγάρα εντόπισαν τα ξημερώματα αστυνομικοί στην περιοχή του Κότρωνα, στην Ανατολική Μάνη. Την νταλίκα οδηγούσε ένας 39χρονος και επέβαιναν ένας 33χρονος και ένας 28χρονος.

Στο χώρο φόρτωσης της νταλίκας οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, διαφόρων εταιρειών. Σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκε άλλο ΙΧ επιβατηγό όχημα, με οδηγό έναν 24χρονο και επιβάτες έναν 53χρονο, έναν 27χρονο και έναν 39χρονο, όλοι Έλληνες, που λειτουργούσε ως προπομπός της νταλίκας, για ενημέρωση σε περίπτωση μπλόκων ή ελέγχων από διωκτικές αρχές.

Επίσης, σε κοντινό όρμο και σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Γυθείου, εντοπίστηκε πλωτό σκάφος, ιδιοκτησίας 30χρονου, από το οποίο, όπως προέκυψε, μεταφορτώθηκαν τα λαθραία τσιγάρα στην ξηρά.

Κατασχέθηκαν, συνολικά, η νταλίκα, το ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο και το σκάφος, χρηματικό ποσό 10.440 ευρώ, τρία κυνηγητικά όπλα, τρεις φορητοί ασύρματοι επικοινωνίας και εννέα κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις.

Από την αστυνομική έρευνα προκύπτει πως οι 8 συλληφθέντες μετέχουν σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης και εμπορίας λαθραίων τσιγάρων. Για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και του εύρους της δραστηριότητας της οργάνωσης αυτής, υπάρχει στενή συνεργασία με τις τοπικές λιμενικές αρχές, με κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στο πλαίσιο αυτό ερευνάται η εμπλοκή των συλληφθέντων και σε άλλες περιπτώσεις διακίνησης και εμπορίας λαθραίων τσιγάρων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρηση των λαθραίων τσιγάρων, που εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τα 450.000 πακέτα. Ακόμα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υπολογισμού των διαφυγόντων δασμών, που υπολογίζονται περίπου στο ποσό του ενός εκατ. ευρώ.

Σε βάρος των οκτώ συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και παράβαση φορολογικών και τελωνειακών διατάξεων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...