Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ναύπλιο: Διαδικτυακή μετάδοση της δημόσιας συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

English: European Commissioner Viviane Reding
European Commissioner Viviane Reding (Photo credit: Wikipedia)
Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου HARVARD στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard, πλατεία Φιλελλήνων, Ναύπλιο, την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013,  διοργάνωσαν ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση της δημόσιας συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης, που  πραγματοποιήθηκε  στη Θεσσαλονίκη. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το κοινό  λάμβανε  απαντήσεις στα ερωτήματα που  υπόβαλε ζωντανά μέσω διαδικτύου.

Λίγα λόγια για την εκδήλωση

Με τη συμπλήρωση μιας εικοσαετίας από την καθιέρωση της Ευρωπαϊκής Ιθαγένειας, η Ευρωπαϊκή Ένωση  ανακήρυξε το έτος 2013 ως "Ευρωπαϊκό Έτος των Πολιτών" και το αφιέρωσε στην προώθηση ενός Πανευρωπαϊκού Διαλόγου με τους πολίτες της. Στο πλαίσιο αυτό μια σειρά εκδηλώσεων πραγματοποιούνται σε όλες τις χώρες της Ένωσης. Στην Ελλάδα, η  «Συζήτηση για το Μέλλον της Ευρώπης» - που θα σηματοδοτήσει την έναρξη των σχετικών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα ανά την επικράτεια - θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στις 22 Μαρτίου και είναι ένα πανευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και μοναδικό στη χώρα μας γεγονός. Πρόκειται για την κορυφαία εκδήλωση στην Ελλάδα για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών, κατά το οποίο οι πολίτες της ΕΕ καλούνται να συμμετάσχουν στη δημόσια συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης και για τις προσδοκίες τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση εν όψει και των Ευρωεκλογών, το Μάιο του 2014. 

Την εκδήλωση  προλόγισε  ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης και  κεντρική ομιλήτρια ήταν  η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Viviane Reding. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  απάντησε σε ερωτήσεις και  συζήτησε  με πολίτες από όλη την Ελλάδα για θέματα που αφορούν στο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην εκδήλωση-συζήτηση, είχαν  προσκληθεί να συμμετάσχουν αντιπροσωπευτικές ομάδες της κοινωνίας των πολιτών. Τα θέματα που   συζητήθηκαν  ήταν :
Κρίση και ανάγκες των πολιτών Λύσεις και προοπτικές για το μέλλον της Ε.Ε.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...