Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Απεργούν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ το τριήμερο - Αλλαγές σε Μετρό και Προαστιακό

Τριήμερη απεργία θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ από το Σάββατο 23 Μαρτίου μέχρι και τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, όπως αποφάσισε... η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.
Τις ίδιες ημέρες δεν θα κυκλοφορούν οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου και δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των συρμών του μετρό, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και αντιδρούν στη μονομερή εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από τη διοίκηση των εταιριών του Ομίλου ΟΣΕ.

Για τους επιβάτες οι οποίοι έχουν εκδώσει εισιτήρια για τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων, θα επιστρέφεται το συνολικό ποσό της τιμής του εισιτηρίου ή θα εκδίδεται «κουπόνι ταξιδίου», ανάλογα με την επιθυμία του επιβάτη.

Αναλυτικά, τα δρομολόγια που ματαιώνονται είναι τα εξής:

α) Παρασκευή 22/3 (προηγούμενη ημέρα της απεργίας): Τα δρομολόγια 500 -501 των αμαξοστοιχιών Αθηνών- Θεσσαλονίκης- Αθηνών. Το δρομολόγιο 1686 της αμαξοστοιχίας Αλεξανδρούπολης- Δικαίων. Τα δρομολόγια 743 και ΙC 85 των αμαξοστοιχιών Θεσσαλονίκης- Έδεσσας-Φλώρινας- Θεσσαλονίκης. Tα δρομολόγια 3593-3592 των αμαξοστοιχιών Θεσσαλονίκης- Λάρισας- Θεσσαλονίκης. Τα δρομολόγια 2576-2577 των αμαξοστοιχιών Λάρισας- Βόλου-Λάρισας. Το δρομολόγιο 2536 της αμαξοστοιχίας Αθηνών-Χαλκίδας- Αθηνών.

β) Σάββατο 23/3, Κυριακή 24/3 και Δευτέρα 25/3 (ημέρες των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών): Ματαιώνονται τα δρομολόγια όλων των επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών του Δικτύου, καθώς και των λεωφορείων που πραγματοποιούν εσωτερικές μεταφορές εντός του Δικτύου, εκτός των τουριστικών αμαξοστοιχιών στη διαδρομή Πύργος- Κατάκολο- Ολυμπία που θα κινηθούν στις 24/3 και 25/3.

Επισημαίνεται ότι οι αμαξοστοιχίες 500-501 μεταξύ Αθηνών- Θεσσαλονίκης- Αθηνών θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων, μετά τη λήξη των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών τη Δευτέρα 25/3 προς Τρίτη 26/3.

γ) Την Τρίτη 29/3 (επόμενη ημέρα των απεργιών), ματαιώνονται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1681 (Αλεξανδρούπολης- Δικαίων) και ΙC 82 (Φλώρινας- Θεσσαλονίκης).

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr

Στάσεις εργασίας στις εμπορικές αμαξοστοιχίες

Ακινητοποιημένες θα μείνουν επίσης και οι εμπορικές αμαξοστοιχίες για περίπου μια εβδομάδα καθώς η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξήγγειλε 8ωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στα εμπορικά τρένα στις 26, 27, 28 και 29 Μαρτίου.

Οι στάσεις εργασίας θα ξεκινήσουν από τις 10 το βράδυ της 26ης Μαρτίου και θα διαρκέσουν έως και τις 6 το πρωί της 29ης Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...