Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

Γορτυνία: "Ευθύνες στη Δημ. Αρχή για την απένταξη έργου"


"Τις ευθύνες που βαραίνουν τη Δημοτική Αρχή και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Γορτυνίας, όσον αφορά την απένταξη του έργου: ‘‘Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης και Μονάδας Φυσικής Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων Οικισμού Ιαματικών Πηγών Δ.Δ. Λουτρών Ηραίας Δήμου Γορτυνίας (MIS 346669)’’ από το πρόγραμμα Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.." επισημαίνει με δήλωσή του ο Γιώργος Παναγόπουλος, Ιδρυτής και Μέλος της Πρωτοβουλίας: «Γορτυνία, Ανάπτυξη Tώρα…».

Το πλήρες κείμενο των δηλώσεών του έχει ως εξής:«Είναι πλέον καιρός να ενημερωθούν άμεσα και έγκυρα οι Γορτύνιοι Πολίτες. Χάθηκε ένα έργο αξίας 700.000€, χρηματοδοτημένο και στα σκαριά για δημοπράτηση, με αποτέλεσμα να τινάζεται στον αέρα η βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των Ιαματικών Πηγών Λουτρών Ηραίας και να υποβαθμίζεται η ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού στην περιοχή. Αδιαμφισβήτητο είναι και το γεγονός, ότι τίθεται εκτός πορείας ο Επιχειρησιακός Σχεδιασμός του Δήμου και γενικότερα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσον αφορά στη διαχείριση των λυμάτων και την περιβαλλοντική προστασία. Το μόνο που χρειαζόταν, από πλευράς του κ. Δημάρχου και των συνεργατών του,
προκειμένου να αποφευχθούν όλα τα παραπάνω, ήταν η προσεκτική-ουσιώδης παρακολούθηση του έργου. Οι μόνες λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν τις ενέργειες τους είναι «ολιγωρία» και «προχειρότητα».

Έχουν εγκριθεί δαπάνες 36.000€ και το αποτέλεσμα είναι το μεγάλο έργο για τα ιαματικά λουτρά Ηραίας (ένα από τα σημαντικά κέντρα ιαματικού τουρισμού) να βρίσκεται στο κενό. Η Δημοτική Αρχή του Δήμου πρέπει να εξηγήσει αναλυτικά και δημόσια, τους λόγους της απένταξης ενός τέτοιου έργου με πολλαπλά οφέλη για τη περιοχή, όπως και να δώσει εξηγήσεις και για τις μέχρι τώρα ανύπαρκτες ενέργειές της, προκείμενου να πετύχει την τυχόν επανένταξη του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...