Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Νέα βάση της Aegean η Καλαμάτα

An Aegean Airlines Airbus A321-232 landing at ...
(Photo credit: Wikipedia)

Μια νέα βάση αεροσκάφους δημιούργησε η Aegean Airlines στην Καλαμάτα όπου θα πραγματοποιούνται εννέα νέα δρομολόγια εξωτερικού σε πέντε χώρες. Στόχος, σύμφωνα με τη διοίκηση, η ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή αξιοποιώντας την εκτεταμένη τουριστική περίοδο.

Εναλλακτική βάση 

Η εταιρεία δημιουργεί μια εναλλακτική βάση από αυτή του αεροδρομίου της Αθήνας που αποτελεί ένα από τα πιο ακριβά αεροδρόμια του κόσμου και το ακριβότερο αεροδρόμιο της Ευρώπης. Την ίδια στιγμή η διοίκηση της εταιρείας αναμένεται να ανακοινώσει μεθαύριο Πέμπτη το νέο πρόγραμμά της για τη θερινή περίοδο όπου ενισχύονται παράλληλα τα αεροδρόμια του Ηρακλείου, της Κέρκυρας, της Κω, της Ρόδου και της Λάρνακα με νέες πτήσεις προς διάφορους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της βάσης στο αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» στην Καλαμάτα με την ευκαιρία της άφιξης της πρώτης απευθείας πτήσης από το Μόναχο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας πρόκειται για μια ακόμη επένδυση που πραγματοποιεί η Aegean στη χώρα, με στόχο την ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος της. Οι πρώτες απευθείας πτήσεις από Σουηδία και Γερμανία έγιναν στις 9 & 10 Μαρτίου αντίστοιχα ενώ σταδιακά και μέχρι τον Μάιο, από την Καλαμάτα θα πραγματοποιούνται πτήσεις προς τέσσερις προορισμούς στη Ρωσία (Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Καζάν και Ροστόβ) προς δύο προορισμούς στη Σουηδία (Στοκχόλμη και Γκέτεμποργκ), προς Γερμανία (Μόναχο), προς Ισραήλ (Τελ Αβίβ) αλλά και προς Ουκρανία (Κίεβο). Συνολικά η AEGEAN στην πλήρη εξέλιξη του προγράμματος θα εκτελεί 12 πτήσεις την εβδομάδα με Airbus A320/319 με πληρώματα βασισμένα στην Καλαμάτα.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...