Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013

Παγκόσμιο Κύπελλο Roller Ski 2013, στην Τρίπολη

Ο Δήμος Τρίπολης, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Τριπόλεως, την Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας, και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (visitgreece.gr), διοργανώνουν στην Τρίπολη αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ROLLER SKI 2013, από τις 5 έως τις 7 Ιουλίου 2013.

Η Τρίπολη θα υποδεχθεί και θα φιλοξενήσει περίπου 120 αθλητές και αθλήτριες, πρωταθλητές και ολυμπιονίκες οι περισσότεροι στην κατηγορία τους και οι οποίοι αγωνίζονται στις εθνικές ομάδες ROLLER SKI και βορείων αγωνισμάτων της χώρας τους.

Οι χώρες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο ROLLER SKI είναι:

Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ρωσία, Τουρκία, Φιλανδία και Ελλάδα.

Παράλληλα με το παγκόσμιο κύπελλο θα διεξαχθεί και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για τις κατηγορίες Α.Γ.Ε.Ν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ

Παρασκευή 5 Ιουλίου (Έναρξη αγώνων 18:00)

Ανάβαση: από το πάρκο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης έως τον λόφο του «Άγιο Θόδωρα»

Σάββατο 6 Ιουλίου (18:00 προκριματικοί, 19:15 τελικοί)

Sprint: οδός Καλαβρύτων (τερματισμός στον κήπο του Δικαστηρίου)

Κυριακή 6 Ιουλίου (Έναρξη 9.00 το πρωί)

Αγώνας 15χλμ μέσα στην πόλη σε κυκλική διαδρομή: οδός Καλαβρύτων/ οδός Αγ. Κωνσταντίνου / ΔΑΚ Τρίπολης /οδός Καλαβρύτων

Για όσους θέλουν να γνωρίσουν ή να μάθουν περισσότερα για το ROLLERSKI παραθέτουμε τα παρακάτω στοιχεία:

Τα πρώτα Roller Skis κατασκευάστηκαν στα μέσα της δεκαετίας του '30 στην Ιταλία και τη Βόρεια Ευρώπη.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1950, όταν το σκι αντοχής άρχισε να εξελίσσεται η ανάγκη για καλή προετοιμασία τους θερινούς μήνες μεγάλωσε. Σε όλο τον κόσμο από το 1950 έως 1970 άτομα πειραματίστηκαν με τα σκι πάνω σε τροχούς.

Στη δεκαετία του 1970 άρχισαν να πραγματοποιούνται και οι πρώτοι αγώνες. Στην αρχή τα Roller Skis κατασκευάστηκαν με ένα τροχό μπροστά και δύο τροχούς πίσω. Σιγά – σιγά εξελίχτηκαν στη σημερινή μορφή - με δύο ρόδες - με τον Ιταλό Paolo Miorin και το περίφημο Skirollo του, να θεωρείτε ως ο εφευρέτης αυτής της καινοτομίας.

Οι αγώνες άρχισαν να γίνονται διεθνείς και η ανάγκη για σοβαρή εποπτεία μεγάλωσε. Γύρω στο 1985 η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Rollerski ιδρύθηκε και το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα οργανώθηκε στην Ολλανδία το 1988.

Η ανάπτυξη του προκάλεσε την F.I.S. (Federation Internationale de Ski) το 1992, να ενσωματώσει τον νέο αυτό άθλημα στην οικογένεια της. Οι πρώτοι Παγκόσμιοι Αγώνες έγιναν στη Χάγη, το 1993 από τη F.I.S., ενώ τo πρώτο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε στις 30 Αυγ. - 3 Σεπ. 2000, στην Ολλανδία. Η μεγαλύτερη διεθνής διοργάνωση - το παγκόσμιο πρωτάθλημα- διοργανώνεται πλέον κάθε δύο έτη, ενώ επίσης διοργανώνονται κάθε χρόνο - από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο 5-10 περίπου παγκόσμια κύπελλα στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.

Στη χώρα μας αποτελεί ένα από τα επίσημα αθλήματα Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας (Ε.Ο.Χ.), η οποία διοργανώνει κάθε έτος αγώνες τόσο του εθνικού πρωταθλήματος (4-6 αγωνίσματα) σε πόλεις όπως ο Βόλος, το Μέτσοβο, η Νάουσα, τα Τρίκαλα, ο Ροδολίβους και η Θεσσαλονίκη, όσο και σε διεθνή επίπεδο (Παγκόσμια Κύπελλα) με ιδιαίτερη επιτυχία.

Ο πρώτος εθνικός αγώνας Roller Ski πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη από τον τοπικό σύλλογο (Ε.Ο.Σ. Θεσ/κης) το 1990.

Ο αγώνας Παγκοσμίου Κυπέλλου ROLLER SKI 2012 διοργανώθηκε στην Τρίπολη.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...