Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Η Καλαμάτα στην “The Huffington Post” μέσω... TEDx


Το γύρο του κόσμου μέσω της μεγάλης ηλεκτρονικής εφημερίδας “The Huffington Post” κάνει τις τελευταίες μέρες η Καλαμάτα. Αφορμή το TEDxKalamata 2013, το οποίο είναι το πρώτο παγκοσμίως που διεξάγεται σε αρχαιολογικό χώρο, γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διοργάνωση σε διεθνές επίπεδο. Παράλληλα πλέον σε καθημερινή βάση θα δημοσιεύονται άρθρα των 18 ομιλητών του TEDxKalamata στην “The Huffington Post”.

English: Logo of The Huffington Post
(Photo credit: Wikipedia)
Την ίδια ώρα ελάχιστος χρόνος έμεινε ακόμα για την έναρξη της φετινής διοργάνωσης, η οποία ξεκινάει την Παρασκευή από το αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας και ολοκληρώνεται με τη δεύτερη μέρα στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Ακολουθούν λίγα λόγια για καθένα από τους ομιλητές του TEDxKalamata:

Σταύρος Μπένος

Ο Σταύρος Μπένος, διετέλεσε βουλευτής, υπουργός και δήμαρχος Καλαμάτας. Πρόεδρος του σωματείου «Διάζωμα», στοχεύει στην προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και στην ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων, εντάσσοντάς τα ενεργά στην καθημερινότητά μας.

Βραβεύθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πολεοδόμων και το Europa Nostra για την ανασυγκρότηση της πόλης μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 1986.

Πέτρος Θέμελης

Ο Πέτρος Θέμελης, είναι καθηγητής, αρχαιολόγος και διευθυντής των ανασκαφών για την αναστύλωση της Αρχαίας Μεσσήνης. Είναι, μεταξύ άλλων, ισόβιος εταίρος της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας, αντεπιστέλλον μέλος του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών. Το 2005 τιμήθηκε με τον χρυσό Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για το διδακτικό, επιστημονικό και ανασκαφικό έργο του.

Ανδρέας Ραπτόπουλος

Ο Ανδρέας Ραπτόπουλος, συνιδρυτής & CEO της Matternet, ομιλητής στο TEDGlobal 2013. Σχεδιάζει ένα δίκτυο μη-επανδρωμένων αυτόνομων πτητικών συσκευών που ξεπερνά κάθε δυσκολία προσβασιμότητας, παρέχοντας βασικά αγαθά σε απομακρυσμένα ή δυσπρόσιτα μέρη.

Rokhaya Diallo

H Γαλλίδα Rokhaya Diallo, με γονείς από τη Σενεγάλη και τη Γκάμπια, χρησιμοποιεί το χιούμορ ώστε να καταπολεμήσει τη μάστιγα του ρατσισμού που πλήττει και την Ελλάδα του 2013. Δημοσιογράφος, ακτιβίστρια, συγγραφέας και ιδρύτρια της οργάνωσης Les Indivisibles, έχει ψηφιστεί στην 36η θέση των Γαλλίδων με την μεγαλύτερη επιρροή και έχει τιμηθεί από παγκόσμιους οργανισμούς για την δράση της κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων.

Şafak Pavey

Η Şafak Pavey, αποτελεί την πρώτη γυναίκα με ειδικές ανάγκες - μέλος του Τουρκικού Κοινοβουλίου που αγωνίστηκε για να προβάλλει την σιωπηλή κοινότητα των ΑμεΑ στη χώρα της. Εργάστηκε στο γραφείο της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και έχει τιμηθεί με εθνικά και διεθνή βραβεία μεταξύ των οποίων του πιο "Εξέχοντος Νεαρού Προσώπου του Κόσμου" το 2011 από το Διεθνές Επιμελητήριο Νέων και το "Διεθνές Βραβείο Γυναικείου Θάρρους" το 2012 από την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Hillary Clinton και την πρώτη κυρία Michelle Obama.

Κώστας Πολυχρονόπουλος

O Κώστας Πολυχρονόπουλος, παρά τις προσωπικές δυσκολίες, γεμάτος κουράγιο και αισιοδοξία, κάνει πράξη το όραμα για τον "Αλλο Ανθρωπο", της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας. Εχει ήδη ανοίξει τις πόρτες της Kοινωνικής του Kουζίνας σιτίζοντας 3.000 άνεργους.

Αρης Μεσσήνης

Ο Αρης Μεσσήνης, επικεφαλής του φωτογραφικού τμήματος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), τιμήθηκε με το βραβείο Bayeux-Calvados για πολεμικούς ανταποκριτές και οι φωτογραφίες του από τα πεδία των μαχών στο εξωτερικό και τις διαδηλώσεις στην Ελλάδα κάνουν το γύρο του κόσμου.

Martijn Arets

Ο Martijn Arets είναι ο CEO και ιδρυτής του Brand Expedition. Το 2012 τιμήθηκε ως ένας από τους 40 πλέον ελπιδοφόρους Ευρωπαίους επιχειρηματίες κάτω των 40 ετών, στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα "40 under 40".

Fred Pearce

Ο Fred Pearce είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος με έδρα το Λονδίνο, ασχολείται ως συντάκτης και σύμβουλος περιβαλλοντικών θεμάτων σε πληθώρα αγγλικών και αμερικανικών περιοδικών όπως το "New Scientist", "The Guardian", "National Geographic" και το "Washington Post" και έχοντας ήδη το τίτλο του Καλύτερου Βρετανού Δημοσιογράφου για το περιβάλλον το 2001, κέρδισε to 2011 Bραβείο Δημοσιογραφίας από το Association of British Science Writers.

Φώτης Αντωνόπουλος

O Φώτης Αντωνόπουλος είναι ο επικεφαλής καινοτομίας της ATCOM SA και ιδρυτής του www.OliveShop.com. Mέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (Ε.Σ.Η.Ε. ή GR.EC.A) και της Επιτροπής Παρακολούθησης Διεθνών Τάσεων στο Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (Σ.Ε.Κ.Ε.Ε.).

David Sim

Ο David Sim είναι αρχιτέκτονας και partner του γραφείου αστικού σχεδιασμού Gelh Architects, βασική δράση του οποίου αποτελεί η αναδιοργάνωση πόλεων γύρω από τους πεζούς και τους ποδηλάτες. Το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, η Μελβούρνη, η Κοπεγχάγη είναι μερικές από τις πόλεις που έχουν ζητήσει τις υπηρεσίες του.

Δώρα Γιαννίτση

Η Δώρα Γιαννίτση, κατάγεται από την Καλαμάτα και είναι διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού με έδρα τη Μόσχα, έναν μη κερδοσκοπικό κοινωνικό οργανισμό με σκοπό τη διαφύλαξη και την διάδοση του ελληνικού πολιτισμού στη Ρωσία.

Hang Massive

Οι Hang Massive αποτελούν μια πρόσφατη συνεργασία μεταξύ του Danny Cudd και του Markus Johansson παίζοντας το νέο, μαγικό μουσικό όργανο από την Ελβετία που λέγεται Hang drum. Διαθέτουν τα τραγούδια τους με μορφή δωρεάς λέγοντας “εάν έχεις χρήματα μπορείς να πληρώσεις, εάν πάλι δεν έχεις τότε μην πληρώσεις”.

Κώστας Μάλλιος

Ο Κώστας Μάλλιος είναι αντιπρόεδρος της Intellectual Ventures και ιδρυτικό στέλεχος του PJ Catalyst, ενός ελληνικού επενδυτικού οργανισμού που χρηματοδοτεί μεγάλες ιδέες και επιχειρηματίες στην Ελλάδα. Για περισσότερα από 15 χρόνια υπήρξε στέλεχος της Microsoft με σημαντική συμβολή στην έρευνα, το μάρκετινγκ και την ανάπτυξη προϊόντων.

Φιλιώ Κοντραφούρη

Η Φιλιώ Κοντραφούρη είναι δημοσιογράφος και ανταποκρίτρια του CCTV. Εχει συνεργαστεί με σημαντικούς ελληνικούς και διεθνείς οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης μεταξύ των οποίων τα France 24, CBS News, ABC News. Το 2005 ταξίδεψε αυτοβούλως στο Αφγανιστάν για την κάλυψη της εν εξελίξει σύγκρουσης και δίδαξε τηλεοπτική δημοσιογραφία σε νέους και νέες που για πρώτη φορά έβγαζαν την μπούργκα, αψηφώντας κάθε είδους κίνδυνο.

Κώστας Περήφανος

Ο Κώστας Περήφανος είναι αναλυτής Δεδομένων/Ειδικός Μηχανών Αναζήτησης στην Pearson PLC. Εργάστηκε ως Μηχανικός Λογισμικού στο Ερευνητικό Ιδρυμα “Αθηνά” στο Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου, ως μηχανικός Λογισμικού στην Χ.Κ. Τεγόπουλος. Η διδακτορική του διατριβή (Forensics Linguistics), ασχολείται με αλγόριθμους μηχανικής μάθησης και εξόρυξης πληροφορίας από κειμενικά δεδομένα, καθώς και ανάλυση και οπτικοποίηση πληροφορίας σε κοινωνικά δίκτυα.

Δημήτρης Σκαρμούτσος

Ο chef Δημήτρης Σκαρμούτσος, γεννήθηκε στην Αθήνα και σε ηλικία 18 ετών έφυγε για την Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 2005 είναι chef σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet.

Χορευτική Ομάδα 21

Τρεις εκκολαπτόμενοι χορευτές προερχόμενοι από διαφορετικούς κόσμους, επιχειρούν να αναμείξουν κινησιολογία από την καθημερινή τους εκπαίδευση αλλά και από τις προσωπικές τους αναζητήσεις. Αφιερωμένοι στην τέχνη τους και μόλις 21 ετών, χορεύοντας οραματίζονται έναν γενναίο νέο κόσμο.

eleftheriaonline.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...