Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Αντιφασιστική πορεία στην Καλαμάτα μετά την ακύρωση του "φεστιβάλ μίσους"

Πανελλαδική αντιφασιστική πορεία στο κέντρο της Καλαμάτας πραγματοποιούν σήμερα το βράδυ εκατοντάδες άτομα, στον απόηχο της ακύρωσης του «φεστιβάλ μίσους» στην πόλη.

Η πορεία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει αυτή την ώρα. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, στην κεντρική πλατεία βρίσκονται πάνω από 500 άτομα, μεταξύ των οποίων και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Βουλευτική παρουσία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπάρχει και στα γραφεία της ΤΟ Καλαμάτας της Χρυσής Αυγής, όπου βρίσκονται περί τα 60 άτομα.

H Aποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου ανακάλεσε την άδεια που είχε δοθεί στη νεολαία της Χρυσής Αυγής για την πραγματοποίηση φεστιβάλ στο χώρο του πάρκου του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, από τις 2 εώς τις 5 Αυγούστου.

Είχαν προηγηθεί οι έντονες αντιδράσεις φορέων της πόλης για το φεστιβάλ και τελικώς υπό τον φόβο επεισοδίων σε μία τουριστική περίοδο η άδεια ανακλήθηκε.

Σε ανακοίνωση της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων:

«Στις 3 και 4 Αυγούστου 2013, 77 χρόνια μετά την κατάλυση της δημοκρατίας και την εγκαθίδρυση στρατιωτικού καθεστώτος από το δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να οργανώσει πανελλήνιο φασιστικό φεστιβάλ στην πόλη της Καλαμάτας. Με το πρόσχημα της κοινοβουλευτικής παρουσίας της, η Χ.Α. προσπαθεί να βρει χώρο να διαδώσει τις ναζιστικές ιδέες της, να καλλιεργήσει το μίσος ενάντια στο διαφορετικό, να αρθρώσει ότι δικτάτορες σαν το Μεταξά και σαν το Χίτλερ είναι "παρεξηγημένες προσωπικότητες".

Οι χρυσαυγίτες θέλουν να κάνουν φεστιβάλ σε χώρο που το Μάη του 1934 έπεφταν νεκροί λιμενεργάτες απεργοί. Ο λαός όμως ξέρει καλά πως την ίδια ώρα που οι Έλληνες πολεμούσαν το γερμανό κατακτητή, οι πρόγονοι των Χρυσαυγιτών ορκίζονταν πίστη και υποταγή στον Χίτλερ, συμβάλλοντας στο αιματοκύλισμα του ελληνικού λαού».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...