Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Τεράστια επιτυχία στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού στην Καλαμάτα

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε, η 19η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, με την παρουσίαση της βίντεο- εγκατάστασης του Δημήτρη Παπαϊωάννου, με τίτλο «Μέσα».

Το φετινό φεστιβάλ χαρακτηρίστηκε από τη λειτουργία του νέου Μεγάρου Χορού της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, που άνοιξε νέες προοπτικές για τον πολιτισμό στην Καλαμάτα.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο κτίριο πολιτισμού της Πελοποννήσου που χρειάστηκε 18 χρόνια για να ολοκληρωθεί και μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 700 θεατές.

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, το 19ο Φεστιβάλ Χορού διατήρησε το υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο των παραστάσεων του και κράτησε ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τη διεθνή και την ελληνική κοινότητα χορού.

Στους ασφυκτικά γεμάτους χώρους που φιλοξενήθηκαν οι παραστάσεις του φεστιβάλ, σημαντικοί καλλιτέχνες παρέσυραν το κοινό σε ένα ταξίδι τέχνης, προκάλεσαν σκέψεις, συζητήσεις και ένα γόνιμο διάλογο, για το χορό του χθες και του σήμερα.

Το ενδιαφέρον του κοινού ήταν εξαιρετικά μεγάλο, απόδειξη ότι, τα εισιτήρια όλων των παραστάσεων εξαντλήθηκαν από τις πρώτες κιόλας ημέρες της προπώλησης. Πολλοί ήταν εκείνοι που έφτασαν στην Καλαμάτα από διάφορα μέρη της Πελοποννήσου , αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα , για να απολαύσουν μια παράσταση. Ανάμεσά τους, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών και εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι της Καλαμάτας, ανταποκρίθηκαν θετικά και συμμετείχαν ενεργά στο εργαστήρι «Play for Kalamata Dance Festival», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 19ου Φεστιβάλ Χορού και το οποίο καθοδήγησαν οι χορογράφοι-χορεύτριες Σοφία Μαυραγάνη και Σάνια Στριμπάκου. Ερασιτέχνες και επαγγελματίες των παραστατικών τεχνών, καθώς και πολίτες όλων των ηλικιών, πήραν μέρος σε ένα εργαστήριο - παιχνίδι που αφορούσε στα 19 χρόνια του Φεστιβάλ Καλαμάτας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...