Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Φωτιά στον Κάβο Ισθμίων-Κλειστή η εθνική οδός Ισθμού και Επιδαύρου

Πευκοδάσος και ελιές μέσα σε σπίτια καίει η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην περιοχή Κάβος Ισθμίων. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής από όλη την Πελοπόννησο, ένα πεζοπόρο τμήμα, υδροφόρες των δήμων της περιοχής και πολίτες, ενώ μέχρι τη δύση του ηλίου συνέδραμαν το έργο τους και από αέρος δύο αεροσκάφη καναντέρ και ένα ελικόπτερο.
Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί για λόγους ασφαλείας η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Ισθμού - Επιδαύρου από το 1ο χιλιόμετρο και διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.

Ο επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Δημοσθένης Καβέτσος, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο και συντονίζει το έργο της κατάσβεσης, ανέφερε ότι οι δυνάμεις κατάσβεσης δίνουν μάχη με τις φλόγες, οι οποίες παίρνουν διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, και έχουν αποφύγει ζημιές σε σπίτια, παρά το γεγονός ότι η φωτιά εξελίσσεται σε μια κατοικημένη περιοχή με πεύκα κι ελιές. Ο κ. Καβέτσος πρόσθεσε ότι αυτή την ώρα η φωτιά είναι σε ύφεση και βαίνει σε καλό δρόμο αν βοηθήσει ο αέρας.

Παράλληλα έχουν ξεκινήσει και οι έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...