Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι σχολικοί φύλακες Ναυπλίου έξω από το δημαρχείο της πόλης ενημερώνοντας τον κόσμο, ενώ επέδωσαν και ψήφισμα στο δήμαρχο Ναυπλίου Δ. Κωστούρο, που εξέφρασε την συμπαράσταση όλου του δημοτικού συμβουλίου.

 Στην ανακοίνωση τους οι σχολικοί φύλακες Ναυπλίου αναφέρουν:

Οι Σχολικοί Φύλακες Ναυπλίου διαμαρτύρονται για πολλοστή φορά για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, που οδηγεί τους ιδίους σε απολύσεις και ανατροπή της οικογενειακής, οικονομικής και ιδιωτικής τους ζωής. Το ίδιο ισχύει και για άλλους συναδέλφους μας σχολικούς φύλακες, όπως και για άλλους υπαλλήλους που οδηγούνται με το καθεστώς της διαθεσιμότητας σε απολύσεις.


Όλα αυτά με βάση την ψήφιση ενός νόμου που είναι αντισυνταγματικός σε πολλά σημεία του και κυρίως ως προς την επιλεκτική, για κάποιους υπαλλήλους, θέση τους σε διαθεσιμότητα, χωρίς να προβλέπεται γι’ αυτούς κινητικότητα ή προηγούμενη αξιολόγησή τους πριν την απόλυσή τους. Βέβαια ερωτηματικά δημιουργούνται από δηλώσεις πολιτικών προσώπων και υπουργών, που υπόσχονται ότι οι θέσεις των σχολικών φυλάκων θα καλυφθούν από άλλα άτομα, μέσα από προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Είναι εντελώς απαράδεκτο να απολύονται άτομα, όπως οι σχολικοί φύλακες, που έχουν επιλεγεί με κριτήρια ΑΣΕΠ και με νόμιμες διαδικασίες, να στερούνται πλέον της εργασίας τους, να οδηγούνται σε οικονομικό αφανισμό και να προωθούνται στη θέση τους άλλα άτομα, χωρίς εμπειρία και σε κάθε περίπτωση, μέσα από προαναγγελθείσες διαδικασίες, χωρίς αξιολόγηση και προκειμένου να καλυφθούν άλλοι σκοποί… Δηλαδή διώξαμε τους νόμιμους για να αρχίσουμε να βάλουμε στη θέση τους άλλους… Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την κατάσταση και καλούμε το Δήμαρχο της πόλης του Ναυπλίου, όλους τους δημοτικούς συμβούλους, τους βουλευτές του Νομού, του Περιφερειάρχη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τους πολιτικούς παράγοντες του Νομού και τους εκπροσώπους των κομμάτων, τους συναδέλφους των άλλων Νομών, τους γονείς και τους μαθητές, να συμπαρασταθούν στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, ώστε σε κάθε περίπτωση να μην απολυθούμε βίαια και μέσα από τα παράνομο και αντισυνταγματικό μέτρο-της διαθεσιμότητας, αλλά να εφαρμοστεί και για εμάς το μέτρο της κινητικότητας και της προηγούμενης αξιολόγησης.

Αυτό είναι το δίκαιο και το ορθό, αλλά και το κοινωνικά αποδεκτό, μέσα στη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διανύουμε. Οι ευκαιρίες να είναι ίδιες και ίσες για όλους όπως επιβάλει το Σύνταγμα της Ελλάδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...